Menu
RSS
A+ A A-

Инфо 28.01.2016. четвртак

Са железничке станице у Шиду у току јучерашњег дана у правцу прихватног центра у Славонском Броду отишло је око 1300 избеглица. А од ноћас у два воза која су отишла у правцу Хрватске налазило се преко 1800 избеглица. У овом тренутку у прихватно-транзитним центрима на одлазак у Хрватску и друге земље Европске уније чека око 1500.

Управа царина саопштила је да су отклоњени технички проблеми који су довели до успореног рада на граничним прелазима са Хрватском и да компјутерски систем ради на обе стране, тако да се до краја дана очекује нормализација теретног саобраћаја. Како се наводи, колоне возила на прелазима Батровци и Шид постоје и даље, јер су пристизала нова возила. Додаје се да је на граничном прелазу Шид ситуација нешто лошија, јер су у току и грађевински радови који додатно отежавају саобраћај.

Синоћ је у сали Културно образовног центра Шид одржана централна свечаност поводом обележавања Светог Саве -школске славе у нашем граду, коју су заједно приредили ученици Музичке школе „Филип Вишњић“ и глумци Аматерског позоришта „Бранислав Нушић“. На Академију су уручене Светосавске повеље истакнутим ученицима из наше општине и заслужним наставницима и професорима.

Заостале субвенције пољопривредним газдинствима у Србији за реализовану биљну производњу у прошлој години биће исплаћене у три дела и почеће сутра. Други део исплате биће до краја фебруара, а трећи до краја марта, најављено је из Министарства пољопривреде и заштите животне средине Реч је о јавном дугу државе укупне вредности 10 милијарди и 200 милиона, који није исплаћен током прошле године, као што је то била пракса претходних година.

На основу Правилника за расподелу средстава из буџета Општине Шид, а сходно одлуци надлежне комисије, сутра истиче рок за пријаву на јавни конкурс за област културе. Реч је о конкурсу који је расписала комисија именована од стране Скупштине општине Шид и која је надлежна за одобравање средстава за програме и пројекте из области културе. Након закључења конкурса комисија ће сагледати предате пројекте и донети одлуку о избору пројеката и висини финансирања.

Грађани Србије и привредна друштва моћи ће од данас, на интеренету, да провере да ли се налазе у Регистру неплаћених новчаних казни и других новчаних износа, објавило је Министарство правде. У саопштењу се наводи да је од данас доступан портал регистра неплаћених казни и то на адреси министарства правде.

Поводом обележавања недеље борбе против рака грлића материце, сутра ће у нашем граду бити одржано стручно предавање на ову тему од еминентних стручњака из Завода за јавно здравље из Сремске Митровице. Предавачи ће бити : др Јасмина Јандрић-Кочић и др Евица Ивић у Основној школи „Бранко Радичевић“ а почетак је планиран у 18 часова.

Кадетска екипа ЖОК Макс Шид стартоваће у понедељак 1. фебруара на овогодишњем кадетском првенству Војводине. Младе шидске одбојкашице налазе се у групи са екипама Новог Сада, Апатина и Јединства из Старе Пазове. Прву утакмицу кадеткиње Макса одиграће у понедељак 1. фебруара у сали ОШ Бранко Радичевић у Шиду са екипом Јединства из Старе Пазове.

Фудбалери Радничког из Шида који се већ неколико дана припремају за пролећни део првенства у српској лиги група Војводина одиграће у среду 3. фебрауара прву контролну утакмицу са екипом Јединства из Моровића. Утакмица ће се одиграти на стадиону Јединства са почетком у 13 часова и 30 минута.

Карате клуб Шид врши упис нових чланова. Упис ће се вршити понедељком од 18 и средом и петком од 19 часова у сали установе за физичку културу Партизан у Шиду. Упис нових чланова обавиће се и у секцијама овог клуба, у Моровићу средом и петком од 17 часова и 30 минута и у Кукујевцима уторком и четвртком од 19 часова.

 

Статистика

Број прегледа чланака
4799647

Ко је на мрежи: 114 гостију и нема пријављених чланова