Menu
RSS
A+ A A-

Инфо 25.02.2016. четвртак

Биро за координацију служби безбедности препоручио је јуче председнику Србије да сазове седницу Савета за националну безбедност, како би земља подигла капацитете за одговор на мигрантску кризу и све сложенију ситуацију у региону, изјавио је министар правде Никола Селаковић. Селаковић је казао да су све безбедносне и информативне службе у пуној приправности и да ће и Војска Србије, у складу са важећим законским решењима, бити укључена у осигурање вишег степена безбедности земље. Министар је додао да Србија због повећаног прилива економских миграната неће подизати зидове, али да ће штити себе и своје интересе.

Ноћас око 2 сата са железничке станице у Шиду отишао је један воз са избеглицама, њих око 900, у правцу прихватног центра у Славонском Броду. Иначе и даље се у прихватно – транзитним центрима на подручју наше општине налази велики број избеглица и миграната чији је прелазак у Хрватску и друге земље Европске уније знатно успорен због одлука појединих земаља да смање квоте избеглица које улазе у њихове земље.

На граничном прелазу Батровци - Бајаково за теретни саобраћај задржавања су и даље дуга и вишесатна на улазу у Хрватску, а у просеку се чека око девет часова, саопштио је јутрос Ауто-мото савез Србије.

На рачуне пољопривредних газдинстава до краја овог месеца биће исплаћена друга рата заосталих субвенција за ратарску производњу из аграрног буџета за прошлу годину. Реч је о неисплаћеним обавезама за прошлогодишњу производњу, које је држава претворила у јавни дуг у три рате и који ће до краја марта бити исплаћен.

Покрајински фонд за развој пољопривреде објавио је пре неколико дана Конкурс за доделу кредита намењених за набавку нових противградних мрежа у вишегодишњим засадима воћа и винограда у 2016 години. Максималан износ овог кредита је 15.000 евра, са роком отплате од 24 месеца. Покрајински фонд за развој пољопривреде објавио је још четири конкурса. Пријаве се могу преузети у Покрајинском фонду за развој пољопривреде у Новом Саду, општинским канцеларијама за пољопривреду, као и на сајту: www.fondpolj.vojvodina.gov.rs за: доделу кредита

У Адашевцима ће у суботу 27. фебруара пригодним програмом и полагањем венаца и цвећа на споменик палим борцима НОР-а и жртвама фашистичког терора, бити обележена 74. годишњица Устанка народа западног Срема у току Народноослободилачког рата. Очекује се да ће на скупу који ће почети у 12 часова присуствовати и бројне делегације борачких организација из Срема као и представници СУБНОР-а Војводине и Србије.

У Шиду је синоћ одржана редовна Скупштина Хрватског културног друштва Шид. На скупу су поднети извештаји о раду друштва у претходној години као и план и програм активности за текућу годину.

Данас ће се у вртићу Чаролија, на „Истоку“, одржати трибина за родитеље под називом „Дете и одрасли у заједничкој игри“. Поред трибине која је планирана у 17 часова, родитељи јаслене групе деце моћи ће да виде и пригодну изложбу играчака.

У пријатељској утакмици која је одиграна јуче на стадиону Јединства у Моровићу, фудбалери Обилића из Кукујеваца су победили домаће Јединство резултатом 4:1.

У недељу 28. фебруара на подручју Фудбалског савеза Срема биће одигране четвртфиналне утакмице у оквиру Купа Србије. На програму су четири сусрета у којима ће се састати: Раднички (Шид) – Будућност (Салаш Ноћајски) Хајдук (Бешка) – Дунав (Стари Бановци) Јединство (Стара Пазова) – Омладинац (Нови Бановци) и Купиново – Раднички (Сремска Митровица) Почетак свих утакмица је у 13 часова.

 

Статистика

Број прегледа чланака
4799484

Ко је на мрежи: 377 гостију и нема пријављених чланова