Инфо 09.03.2016. среда

Традиционални концерт дечјих фолклорних група СКУД "Свети Сава" посвећен мајкама, под називом "Мајкама с љубављу", биће одржан данас у сали Културно образовног центра Шид. На концерту ће наступити све дечје фолклорне групе као и гости учесници са општинске смотре рецитатора. Улаз на концерт је слободан а почетак је планиран за 18 часова.

Након што је Словенија увела нов режим уласка у ту земљу Балканска избегличка рута је практично престала да постоји. У току јучерашњег дана на граничном прелазу Прешево није забележен ни један улазак у нашу земљу а у прихватно- транзитним центрима у Шиду тренутно се налази неколико стотина избеглица чија судбина у погледу одласка у земље Европске уније остаје неизвесна.

Редовна одбрана од поплава је проглашена на свих 120 километара Саве као и на 52 километра Дунава код Панчева и Ковина, који су у надлежности Јавног водопривредно предузеће "Воде Војводине". То предузеће је у саопштењу навело и да је на брани "Велико Средиште" код Вршца и даље на снази ванредна одбрана од поплава. У "Водама Војводине" су навели да је Републички хидрометеоролошки завод најавио пораст водостаја у наредним данима на Сави и Дунаву, "а да би прогнозирани водостаји требало да се крећу око или нешто изнад редовне одбране од поплава".

Покрајински Фонд за развој пољопривреде расписао је у оквиру програма пролетњих кредитних линија, пет конкурса за доделу кредита пољопривредницима. За овај циклус обезбеђено је 525 милиона динара, а кредити су намењени за наводњавање, противградне мреже и погонске и прикључне машине. Детаљни услови конкурса уз потребну документацију објављени су на сајту Покрајинског Фонда за развој пољопривреде, а рок за подношење захтева истиче 14. марта

Због високих дневних температура током фебруара и првих дана марта и присуства влаге, дошло је до ранијег кретања вегетације него протеклих година. За последицу то има појаву цевта у нашим воћњацима, а пре свих код кајсија и џанарика, које су изложене и опасности од јутарњих мразева. Пољопривредни стручњаци оцењују да за сад још нема оштећења на цвету, али су температуре испод нуле штетне и могу да га униште, а воћке остану без плода.

У току је пет дисциплинских поступка против извршитеља пред Дисциплинском комисијом. У два случаја постоје чак и предлози за забрану обављања делатности. До сада је изречена једна трајна забрана обављања делатности, једна забрана обављања делатности од три месеца, једна јавна опомена, 17 опомена и шест новчаних казни у распону од 50. 000 до 500. 000 динара.

Центар за психосоцијалну рехабилитацију и ресоцијализацију оболелих од болести зависности „Земља Живих“ организује трибину „Дрога нема последњу реч“. Учесници трибине су Андреја Јовановић координатор пројекта и штићеници „Земље Живих“. Трибина ће се одржати у петак 11. марта у сали Културно образовног центра са почетком у 12 часова и 30 минута. Улаз је бесплатан.

Традиционални концерт дечјих фолклорних група СКУД "Свети Сава" посвећен мајкама, под називом "Мајкама с љубављу", биће одржан данас у сали Културно образовног центра Шид. На концерту ће наступити све дечје фолклорне групе као и гости учесници са општинске смотре рецитатора. Улаз на концерт је слободан а почетак је планиран за 18 часова.

Фудбалери Радничког из Шида стартују у суботу у пролећном делу првенства српске лиге група Војводине. У првом колу наставку Раднички ће се састати са екипом Слоге из Темерина. Утакмица ће се одиграти на градском стадиону у Шиду са почетком у 14 часова и 30 минута.

Чланови Карате клуба Шид забележили су успех на недавно одржаном карате турниру у Бачу. Лука Вејновић и Михајло Дакић су освојили прва места, Дамјан Секуловић, Анђела Плављанић и Милица Стојановић друга док је Стеван Дракулић заузео треће место у својој конкуренцији.