Menu
RSS
A+ A A-

Инфо 06.04.2016. среда

Данас ће бити обележен Дан сећања на почетак Другог светског рата на подручју Југославије, када је бомбардован Београд, 6. априла 1941. године. Церемонију полагања венаца и одавања почасти у Алеји страдалих у шестоаприлском бомбардовању на Новом гробљу предводиће министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин. Венце ће положити и представници града Београда, удружења за неговање традиција, потомци страдалих и грађани.

Председник Владе Србије Александар Вучић оценио је јуче да је веома важно што предстојеће изборе у Србији карактерише најмањи број инцидената у историји вишепартијског система. Вучић је у разговору са делегацијом Комитета Парламентарне скупштине Савета Европе за контролу избора, рекао да се Србија налази на европском путу и да ће избори бити одржани у европском духу уз поштовање европских вредности, саопштила је Влада Србије. Премијер је додао да је стабилност Србије и региона кључно питање за будућност Србије, а изразио је наду да ће делегација Савета Европе имати све потребне механизме за посматрање избора.

Сутра ће у прихватно – транзитном центру на мото хотелу Адашевци позната светска компанија УНИКЛО иначе глобални партнер УНИЦЕФ-а, извршити расподелу гардеробе за децу и бебе избеглица које се налазе у овом центру. Иначе Влада Јапана је почетком године одобрила бесповратну помоћ од 4, 57 милиона долара као одговор на избегличку кризу у Србији, од чега је УНИЦЕФ-у упућено 750 хиљада долара. Како се очекује свечаном уручењу донације Владе Јапана присуствоваће и амбасадор ове земље у Србији Ђуиши Такахара.

Синоћ су се грађанима Шида на Тргу културе, представили кандидати коалиције Демократске Странке Србије и српског покрета Двери, на предстојећим: републичким, покрајинским и локалним изборима, заказаним за 24. април. Испред ДСС-а говорили су: проф др Миладин Шеварлић и проф др Бранислав Ристивојевић, а у име српског покрета Двери : Академик проф др Коста Чавошки и магистар Иван Костић., Највише речи било је о разлозима због којих Србија не треба да уђе у Европску Унију и Нато-пакт, као и проблемима и лошим потезима садашње власти у пољопривреди.

У оквиру предизборне камапање данас ће се у Шиду одржати централна конвенција за Срем листе под називом "Савез за Србију" на којој ће присуствовати носиоци, председник СДС-а Борис Тадић и председник ЛДП-а Чедомир Јовановић као и председник ЛСВ Ненад Чанак први на листи Савеза. На конвенцији која ће почети у 16 часова у сали КОЦ-а представиће се кандидати за одборнике у СО Шид као и кандидати за народне посланике са подручја Срема.

У шидском повереништву Савеза Самосталних Синдиката Србије синоћ је одржана 13. седница повереништва у складу са одредбама Правилника о начину рада и организовања. Чланови синдикалног повереништва прихватили су извештај о раду и утрошку финансијских средстава у прошлој години, као и план активности за наредни период. У погледу актуелне политичке ситуације, члановима повереништва дате су и смернице да се апелују на чланство у погледу што већег изласка на изборе, а да гласају по свом избору и савести.

Словачко културно уметничко друштвао „Једнота“ Шид организује у суботу, 9. априла, Дечији фестивал словачких народних песама. На фестивалу учествују деца узраста од 7 до 15 година, а почетак програма у Словачком дому је у 19 часова.

Љубитељи биоскопских представа у Шиду, синоћ су имали прилику да уживају у најновијем остварењу, познатог глумца и редитеља, Радоша Бајића, Браћа по бабине линије. По завршетку филма, као на великим сценама шидску публику су поздравили, наравно сам аутор односно Радашин, са делом своје екипе коју су чинили: Ненад Окановић, или-ти син Драган, Недељко Бајић као Радослав, Марија Петронијевић као докторица Ивана и Бранко Јанковић возач аутобуса. По изласку из сале млађи Шиђани су правили селфије са познатим глумцима.

Другог дана боравка у архијерејском намесништву шидском, мошти Свете мајке Ангелине биле су црквама у Кукујевцима и Бачинцима одакле ће данас у 12 часова бити пренете у цркву Светог Илије у Гибарцу. Након тога у 17 часова, мошти ове светитељке до 9. априла налазиће се у манастиру Светих архангела Михаила и Гаврила у Привиној Глави.

У петак 8. априла, Црвени крст Шид у сарадњи са Центром за трансфузију крви организује градску и омладинску акцију добровољног давалаштва крви. Акција је поред давалаца из Шида, намењена и хуманим људима из: Гибарца, Бачинаца, Кукујеваца, Беркасова, Привине Главе, Бикић Дола, Сота и Моловина, а за све заинтересоване је обезбеђен и превоз. Почетак акције планиран је ујутру у 8 часова.

Управни одбор Фудбалског клуба Раднички из Шида именовао је јуче Бранислава Граховца тренера из Бачке Паланке за новог шефа стручног штаба. Први наступ на клупи Радничког, новоангажовани тренер имаће у суботу када се Шиђани на свом терену састају са екипом ТСЦ из бачке Тополе.

Кошаркаши Партизана из Шида завршили су овогодишње првенство у Другој регионалној лиги група север – југ пласманом на треће место. Наслов првака ове лиге и пласман у виши ранг остварила је екипа Нове Пазове док је Динамо из Панчева освојио наслов вице шампиона.

Карате клуб Шогун из Шида врши упис нових чланова клуба. Тренинзи и упис вршиће се уторком и четвртком у спортској сали Установе за физичку културу Партизан у Шиду са почетком у 18 часова.

 

Статистика

Број прегледа чланака
4799693

Ко је на мрежи: 185 гостију и нема пријављених чланова