Menu
RSS
A+ A A-

Инфо 17. јун 2016. петак

Изложбе слика Саве Шумановића које су одржане у Новом Саду и Шиду у оквиру месеца франкофоније и 120. годишњице рођења славног уметника, биле су прилика да љубитељи ликовне уметности виде и сазнају нове детаље о последњем боравку Саве Шуамновића у Паризу.

Удружење за помоћ родитељима деце са сметњама у развоју "Отворено срце" у Шиду, организовало радионицу на тему "ПОЗИТИВНОГ МИШЉЕЊА" у сали Народне библиотеке "Симеон Пишчевић". Радионица је била отвореног типа за све оне који у свом животу желе нешто да мењају на боље.

У Шиду 15. јуна заседао локални парламент на својој првој радној седници у новом сазиву. На дневном реду било је 24 тачке, а ефикасним радом седница је завршена у 13 часова.

Дом здравља у Шиду је богатији за два нова ЕКГ апарата. Захваљујући донацији организације WAHA Интернационал и уз подршку UNHCR-а и Владе Јапана убудуће ће здравственим радницима и пацијентима у Шиду бити знатно олакшан рад, пре свега у области дијагностике.

У Шиду је у среду боравио италијански инвеститор заинтересован за изградњу фабрике за израду доњег дела обуће. Ова фабрика би у првој фази требало да запосли око 150 радника.

Овогодишња генерација матураната шидске Гимназије „Сава Шумановић“, завршила је своје школовање, а на пригодној свечаности уручене су им дипломе.

Светски дан добровољних давалаца крви 14 јун обележен је и у Шиду у организацији општинског Црвеног крста, а уз подршку Министарства здравља и надлежних институција за трансфузију крви.

Због кише, концерт новосадског ансамбла "Сербоплов" у Шиду, одржан је у два дела, први на летњој сцени а други у сали Културно образовног центра. Врсни музичари, разноврсним репертоаром и музичким времепловом с краја 19. и током 20. века, обогатили културну сцену Шида.

Уз присуство верника, гостију и свештенства сремског црквеног округа у Вишњићеву је прошле суботе освештан молитвени дом словачке евангеличке црквене заједнице. Освештању је претходила реконструкција објекта.

Уз учешће великог броја бициклиста из земље и иностранства и уз присуство великог броја гледалаца, у Шиду је одржана традиционална бициклистичка трка "Улицама Саве Шумановића". Трка је вожена главним улицама Шида а дужина кружне стазе износила је 2700 метара.

 

Статистика

Број прегледа чланака
4799606

Ко је на мрежи: 58 гостију и нема пријављених чланова