Бољи услови за рекреативце

Покрајинским динаром унапређује се спорт у Шиду. Бољи услови за рекреативце

Покрајинским динаром унапређује се спорт у Шиду

 

Ново игралиште у Ердевику, ШидПокрајински секретаријат за спорт издвојио је значајна средства за унапређење спорта у општини Шид, пре свега за изградњу нових терена и поправку дотрајалих објеката.

Ово је био и разлог посете представника овог секретаријата на челу са секретаром Модестом Дулићем, који је заједно са представницима локалне самоуправе обишао спортску халу у Шиду, као и терене у Основној школи „Сремски фронт“ у Шиду и Основној школи „Сава шумановић“ у Ердевику, за чију изградњу су одобрена средства из овог секретаријата.

Према речима секретара Дулића, прошле године је почео значајан пројекат који је имао за циљ санацију и реконструкцију отворених спортских терена при школама, у циљу побољшања услова за извођење наставе физичког васпитања и унапређење рекреативног спорта.

Од средстава која су стигла из овог секретаријата, у ОШ „Сремски фронт“ урађен је и пресвучен вештачком травом терен за мали фудбал, док је у школи у Ердевику направљен терен за одбојку, са синтетичком подлогом. Вредност једног пројекта је близу три милиона динара. За наредни период договорена је санација фискултурне сале у ОШ „Сремски фронт“, а планирано је да овај посао буде завршен у наредних месец дана.