Menu
RSS
A+ A A-

Покрајина помаже културни развој Шида

Милорад ЂурићПокрајински секретар за културу Милорад Ђурић изјавио је данас да је да је покрајина расположена да у сарадњи са локалном самоуправом помогне да културна добра у Шиду буду адекватно презентована, саопштио је Покрајински секретаријат за информације.

Ђурић је приликом посете установама културе у шиду рекао да покрајина жели да у свакој општини пронађе и препозна оно што је њен адут и да тако сачини културни мозаик Војводине који ће бити занимљив грађанима, али и свима који се интересују за то подручје.

"Мислим да Војводина има шта да понуди и наша обевеза је да та добра буду адекватно презентована", рекао је Ђурић и додао да су Галерија слика Саве Шумановића и Музеј наивне уметности "Илијанум" адути Шида на културној мапи и могу да буду и интересантни у економском смислу, као тачке културног туризма.

Према његовим речима, у овом тренутку одвијају се радови на депоу у оквиру Галерије слика Саве Шумановића, које финансира Фонд за капитална улагања Војводине са осам милиона динара.

Он је најавио да ће у Шиду до краја године бити завршена и нова зграда Библиотеке "Симеон Пишчевић" за чије опремање је из Фонда за капиталне инвестиције издвојено 3,5 милиона динара.

Статистика

Број прегледа чланака
4624795

Ко је на мрежи: 336 гостију и нема пријављених чланова