Menu
RSS
A+ A A-

Прелазак преко већ у септембру

ГРАДИ СЕ ГРАНИЧНИ ПРЕЛАЗ КОД ТОВАРНИКА

Гранични прелаз Шид - Товарник све до јуна ове године био је непримерен за државу Србију и било је очигледно да се мора доста уложити да се он доведе у ред. Зато је одлучено да радови на овом граничном прелазу започну по хитном поступку. На тендеру, „Срем пут” у Руми постаје извођач, а „Шид пројект” у шиду је пројектант и надзорни орган. Инвеститор је Републичка дирекција за путеве, док је конкретно за овај део посла задужен регионални центар „Север” Нови Сад.

Вредност радова је 25,6 милиона динара, то је цена по пројектној документацији из претходне године. Додатни трошкови, условљени проширењима биће, бар се тако претпоставља, усклађени ценовно са реалним вредностима.

Посетили смо градилиште и од шефа пункта у Кузмину и овог градилишта Горана Брановића сазнали каква ће бити коловозна конструкција.

- Биће четири коловозне траке, а свака ће бити широка 3,5 метра. Оне ће се пресвући са два слоја асфалта, дебљине по шест сантиметара. Са леве и десне страна пута, од граничног прелаза према шиду, у дужини од 400 метара, поставиће се ивичњаци - каже Бранковић. - Изградиће се и 18 планираних места за постављање пратећих објеката шпедитера, нова зграда за царинике и полицију са надстрешницом.

По речима Горана Бранковића, „Шид пројект” је решио и питање одводње атмосферских вода.

- Одлучили смо да на гранични прелаз не доводимо воду из водовода, већ да копамо бунар, који ће нас коштати само 1.000 евра, а то је десет пута јефтиније од постављања водоводних цеви - каже председник општине Шид Мита Аврамов. - Гранични прелаз биће снабдевен питком водом, а отвориће се и продавница. Планирана вредност инвестиције износи осам милиона динара, а планирано је да се радови заврше до 1. септембра.

 

Статистика

Број прегледа чланака
4597639

Ко је на мрежи: 229 гостију и нема пријављених чланова