Menu
RSS
A+ A A-

Више вина, него млека

bazenСусрет железничких планинарских друштава Србије са гостима из Словеније, Хрватске, Мађарске, БиХ и Македоније, одржаће се сутра и прекосутра у Ердевику.

Такмичње ће трајати два дана, а одржаће се поред олимпијског базена - каже Радишић. – Ово је и својеврсна промоција Ердевика као туристичког места. Овде се одржава Сремска куленијада, а велике површине су под виноградима, па отуда и тврдња да има више вина него млека – каже председник ПС друштва железничар из Шида Живан Радишић. - Прошле године смо били на скупу планинара железнице у Цељу. Пошто нас бије глас да смо добри организатори, али и гурмани, отуд њихова жеља да нам се прикључе у такмичењу железничких планинара Србије. Ми смо прихватили њихову понуду и очекујемо око 90 чланова планинарских друштава из пет република, поред 150 чланова планинарских друштава из наше државе.

Тако ће се у Ердевику сутра наћи планинарска друштва из Цеља, Загреба, Госпића, Сарајева, Скопља, а из наше земље из Новог Сада, Прибоја, Шапца, Влајковца, Ниша, Врања и Шида. Госте ће дочекати Живан Радишић, са својим организационим одбором Милицом и Браниславом Млађаном, Стеваном Тршићем, Владиславом Радишићем, Сањом Безбрадицом и Миланом Цолићем. Смештај домаћих гостију је организован у шаторима поред базена, а за оне из иностранства постарала се сеоска туристичка организације из Ердевика. Ту је пансион „Кети„ са 50 лежаја и још неки приватни смештаји. Преноћиште са доручком за стране гостију коштаће 6,5 евра, а спавање под шаторима за домаће госте је бесплатно. Ручак и вечера за све припремаће организатори у ресторану „Милић„, а сваки оброк учеснике ових сусрета коштаће три евра.

Поред организатора планинарског друштва „Железничар„ из Шида део обавеза преузела је локална самоуправа и месна заједница Ердевик. Сусрет ће званично бити отворен сутра у 13.30 часова, учак је у 14 сати, а од 15 часова почиње такмичарски део.

Екипе друштава такмичиће се у четири дисциплине. Прва је планинарско трчање, друга скок у даљ из места, трећа бацања камена са рамена, а четврта навлачење конопца. Победницима сусрета ће се у 19.30 часова доделити признања, а у 20 сати биће вечера. Другог дана сусрета учесници ће ићи у обилазак трансферзале „Сремски фронт. Пешке ће обићи потез од манастира Ђипше до Борова. После тога до 13 сати, када је заказан ручак, гости могу посетити резерват „Засавицу“, а после ручка обићиће винарију „Брестовачки“.

 

Статистика

Број прегледа чланака
4211452

Ко је на мрежи: 20 гостију и нема пријављених чланова