Menu
RSS
A+ A A-

Утоплимо оне који то не ногу сами

Душица Полетан, Црвени крст ШидКао и протекле зиме и ове године Црвени крст Шид, у сарадњи са Центром за социјални рад, обезбедио је за угрожене породице храну и топлу одећу - сазнајемо од Душице Полетан, из шидског Црвеног крста.

Према њеним речима, брига о старима и социјално угроженим је свакодневна, било да је реч о прикупљању и дистрибуцији одеће или о припремању оброка у Народној кухињи.

- Током протекле недеље наши активисти посетили су социјално угрожене породице у Илинцима, на сремском борцу, у Кукујевцима и Ердевику и однели им неопходну помоћ у храни и одећи.

Иначе, кухиња Црвеног крста припрема свакодневно 316 топлих оброка, а уколико се за то укаже потреба током ових хладних дана, оброци ће се кувати и суботом. Проблем нам је што немамо довољно топле одеће, ћебади, јоргана и постељине па апелујемо на све хумане људе да уколико имају вишак топлих ствари да их донесу у Црвени крст.

Иначе, овогодишњи мото овогодишње акције је "Утоплимо ове зиме све оне који то не могу сами", што има за циљ да подстакне осећај солидарности наших суграђана - каже Душица Полетан, стручни сарадник у Црвеном крсту Шид.

 

 

 

Статистика

Број прегледа чланака
4213079

Ко је на мрежи: 45 гостију и нема пријављених чланова