Menu
RSS
A+ A A-

Радио није за продају

 

Од како је најављено доношење закона о приватизацији свих медијских кућа чији су оснивач локалне самоуправе и држава, у Радио Шиду су истицали одређене специфичности због којих би продаја ове куће била нерационална и неприхватљива за Општину, грађане и наравно, запослене.

Никола Видић, директор Радио Шида

Ту аргументацију прихватили су и одборници Скупштине општине, па се од  Агенције за приватизацију тражи да изузме Радио Шид из процеса продаје.

Радио Шид се финансира средствима локалне самоуправе, имовина коју користи је власништво Општине, опрема је купована из општинског буџета, а програм се емитује на три језика – српском, словачком и русинском. У скупштинској  расправи посебно је указано на проблем који би приватизацијом Радија могао настати код информисања националних мањина.

Одборници су исказали противљење приватизацији Радио Шида и затражили да се нађе правна солуција на добробит свих грађана Шида и околине, који се информишу путем овог медија. Закључено је да се од Покрајине, Републике и Агренције за приватизацију тражи измена прописа,  утолико што би се из обавезне приватизације изузели медији који емитују програм намењен националним мањинама.

- Добили смо службене дописе од организација националних мањина које траже да се супротставимо приватизацији, јер нови власник неће имати обавезу да емитује програм на језицима мањина – рекао је председник општине Никола Васић. - Нико не мисли да је законски предлог лош, већ сматрамо да у вишенационалним срединама треба оставити радио станице да раде на досадашњи начин.

Солидни капацитети

Директор Радио Шида Никола Видић указао је да ова кућа има велику имовину и солидне капацитете, кабловску телевизију која доноси доста новца, те да Општина не би требало да се одрекне свог власништва. Приватизацијом се отвара и питање статуса 22 запослена у Радио Шиду, подсетио је Видић.

 

 

Статистика

Број прегледа чланака
4212340

Ко је на мрежи: 64 гостију и нема пријављених чланова