Menu
RSS
A+ A A-

Освећено велико црквено звоно

У порти цркве Лазарице у Шиду окупио се велики број христољубивог народа да присуствује, за ову цркву историјском дану, освећењу великог звона - поклона манастира из Привине главе. Велико звоно тешко три тоне ,производ је Ливнице Кременовић, а освештао га је владика сремски Василије  са својим ђаконом, монаштвом и свештенством Шида.

Освећено велико црквено звоно

- Свака ствар у православном хришћанском свету се освећује, од темеље кућа, богомоља, цркава и људи. То је треће лице Свете тројице:Ми долазећи на освећење овог звона, које ће бити подигнуто на Лазарицу у Шиду радујемо се на обнови ове светиње и тиме пишемо историју свога народа. Када се освети свака ствар преко тих освећених ствари освећује се и сваки човек-рекао је владика сремски Василије.

Владика је сремски Василије упутио је честитке оцу Ђорђу и његовој фамилији а понајвише оцу Гаврилу који је поклонио црквено звоно манастира Привина глава овој светињи Лазарици.

- Звоно за цркву представља велики историјски догађај јер када се оно огласи на његов знак долази народ на молитву-рекао је отац Гаврило.

Д. Савичин

 

Статистика

Број прегледа чланака
4211468

Ко је на мрежи: 36 гостију и нема пријављених чланова