Menu
RSS
A+ A A-

Мајка четрнаесторо деце из Моловина

Самохрана мајка Катица Ђурђевић из Моловина брине о четрнаесторо деце у веома оскудним условима. Живе од социјалне помоћи

Председник општине Шид Предраг Вуковић посетио је данас породицу Ђурђевић

У трошној кући на крају улице Вука Караџића у Моловину последњих десет година живи Катица Ђурђевић са својом децом. Изродила их је четрнаесторо. Најмлађе има само две године, а најстарије 25 година и започело је самосталан живот. Услови у којима насмејани малишани проводе дане више су него скромни, али и тако мали свесни су шта желе.

Председник општине Шид Предраг Вуковић посетио је данас породицу Ђурђевић, уручио помоћ и обећао даљу брига од стране локалне самоуправе.

Породицу Ђурђевић обрадовала је данашња посета председника општине и допремљена помоћ у храни, одећи и средствима за хигијену. Самохрана мајка Катица свакодневно је суочена са пробелмом како да прехрани децу и обезбеди им макар најнужније.

Петоро деце из породице Ђурђевић иде за сада у школу, једно се спрема да школовање започне на јесен. Све трошкове треба да плате од скромне социјалне помоћи.

Општина Шид наставиће да води одговорну социјалну политику како би се грађанима обезбедили услови за живот достојни човека. Посебна пажња поклања се бризи о деци, каже председник општине.

 

Статистика

Број прегледа чланака
3960515

Ко је на мрежи: 1368 гостију и нема пријављених чланова