Министар Шарчевић у посети Шиду

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић разговарао је данас са председником општине Шид Предрагом Вуковићем о приоритетима реформе образовања, неопходности оптимизације школског простора и проблему образовања миграната

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић разговарао је данас са председником општине Шид Предрагом Вуковићем о приоритетима реформе образовања, неопходности оптимизације школског простора и проблему образовања миграната.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић,Шид

Након састанка са представницима локалне самоуправе министар је присуствовао Активу директора основних и средњих школа Шида.

Том приликом Шарчевић је говорио о предузетим корацима реформе система образовања и изменама законског оквира које се ускоро очекују.

Министар је истакао и важност дигитализације школа. „Волели бисмо да једна од ваших школа буде међу 200 оних у којима ће започети пројекта Е- просвете.

Дигитализација ће нам дати добар алат за контролу рада школа и квалитета наставе, али и омогућити да брзо интервенишемо, јер ће сигнализирати где су неопходне обуке наставника", рекао је минисар Шарчевић

Током посете Шиду министар и помоћник министра за предшколско и основно образовање Весна Недељковић обишли су Основну школу "Сремски фронт".

Реч је о школи у којој ће ускоро почети комплетна обнова. Вредност планираних радова преко 74 милиона динара без ПДВ-а, а обнова ће се одвијати посредством Канцеларије за управљање јавним улагањима.

План обнове школе представила је директорка Весна Кузманац. Том приликом Кузманац је истакла неопходност санације установе, али и чињеницу да школа много улаже у неговање интеркултуралности, пре свега кроз изборне предмете словачки, русински и хрватски језик са елементима националне културе.

„Улагање у образовање и установе образовања и васпитања у интересу је свих нас. Учинићемо све да унапредимо стање у школама", поручио је министар Шарчевић.