Menu
RSS
A+ A A-

Шид добија први кружни ток

Пројекат изградње прве раскрснице са кружним током саобраћаја у Шиду један је од највећих инфраструктурних пројеката у друмском саобраћаја. Нова раскрсница, због величине простора на којем је планирана њена градња, биће намењена искључиво за путничка возила.

Шид добија први кружни ток

Теретна возила која пролазе кроз Шид, након изградње кружног тока више се неће кретати овом саобраћајницом. Безбедност одвијања саобраћаја на тренутно непрегледној раскрсници улица Лазе Костића, Трга Републике и Карађорђеве у Шиду, након изградње кружног тока саобраћаја биће већа.

Раскрснице са кружним током саобраћаја су безбедније од класичних раскрсница, јер је смањен број конфликтних тачака између возила, али и између пешака и возила, као и брзина кретања возила, како на прилазу раскрсници тако и у самој раскрсници.

Уз планирано измештање теретног саобраћаја са ове саобраћајнице, додатно ће се растеретити саобраћај на раскрсници у непосредној близини шидске Гимназије и центра града и повећати безбедност свих учесника у саобраћају.

Изградња кружног тока једно је од највећих улагања у саобраћајну инфраструктуру у Шиду.

 

Статистика

Број прегледа чланака
4799565

Ко је на мрежи: 89 гостију и нема пријављених чланова