Menu
RSS
A+ A A-

Уметнички перформанс у Шиду

На шидском Тргу културе организован је перформанс под називом "Ново доба". Перформанс су осмислили шидски уметници на иницијативу Браниславе Ђачанин. Тема Адама и Еве је употребљена у протесту против генетски модификованих организама.

Уметнички перформанс у Шиду

Уметничким перформансом под називом Ново доба и парче раја, који је изведен на шидском тргу културе, послата је снажна и упечатљива порука и став против генетски модификованих организама и нездравог начина живота у времену климатских промена и поплаве нездраве хране која нас трује. Живописним костимима, фризурама и боди артом публици су ове проблеме дочарали глуми Аматерског позоришта Бранислав Нушић.

Полазна тачка перформанса, у чијој су реализацији учествовали шидски уметници, били су Адам и Ева, симболи раја на земљи, зачетници људског рода који данас, у новом добу, живи нездравим животом.

Комплетан перформанс осмислила је Бранислава Ђачанин уз подршку шидских уметника и глумаца аматерског позоришта а на задовољство публике.

Са шидског трга културе послата је јасна порука против генетски модификоване хране. Шидска општина је међу оним општинама и градовима у Србији које су усвојиле Декларацију против генетски модификованих организама.

 

Статистика

Број прегледа чланака
4624793

Ко је на мрежи: 334 гостију и нема пријављених чланова