Menu
RSS
A+ A A-

Водовод у Привиној Глави и Бикић Долу

Званичном отварању водвода у насељеним местима шидске општине, Бикић До и Привина Глава, данас су присуствовали покрајински секретар за пољопривреду водопривреду и шумарство, Вук Радојевић, председник општине Шид, Предраг Вуковић, и заменик председника Зоран Семеновић. Док су радове на изградњи водоводне мреже финасирали управо покрајински секретаријат за пољопривреду и општина Шид.

Водовод у Привиној Глави и Бикић Долу

У складу са обећањем које је Општина Шид дала почетком године, пројекат изградње бунара за села Бикић Дол и Привина Глава реализован је у планираном року. Вода је на чесме већ потекла у неколико домаћинстава, а наш домаћин, Никола Јешић, нада се да би ово могло спречити изумирање села.

До претходне године у шидској општини 5 насељенихих места захтевало је решење проблема са водоснабдевањем, а председник Општине Шид не крије задовољство што се овај број успешно смањује.

Важно је напоменути да вредност изведених радова на бунару износи 41 милион динара, а остварени су захваљујући средствима Покрајинског секретаријата за пољопривреду и Општине Шид. До сада је за побољшање водоснабдевања у Шиду утрошено око 77 милиона динара, а план је да се у наредном периоду из истих извора финансирања обезбеде седства за бунар у селима Љуба и Моловин.

 

Статистика

Број прегледа чланака
4797904

Ко је на мрежи: 121 гостију и нема пријављених чланова