Menu
RSS
A+ A A-

У Шиду уручена Шестодецембарска награда

Дан ослобођења општине Шид, 6. децембар, обележен је свечаном седницом Скупштине општине у сали Културно-образовног центра.

У Шиду уручена Шестодецембарска награда

Бројним званицама и гостима приказан је документарни филм о раду шидске локалне самоуправе у минулих годину дана. Показане су инвестиције у реновирање сале и бине КОЦ-а, опремање индустријске зоне на Коридору 10 КО Адашевци о којој се маштало још пре десет година. Асфалтиране су улице у појединим селима, стара шидска индустрија меса продата је конзорцијуму „Ђурђевић” из Пећинаца и „Агропапук” из Кукујеваца. Бушен је бунар Б-13 за шидски водовод. Обновљене су школе у Моловину и Беркасову.

Председник Скупштине општине Велимир Ранисављевић подсетио је на историјски значај слома фашизма и поручио да се историја не сме по нечијој вољи прекрајати.

Председник општине Шид Предраг Вуковић уручио је највише општинско признање „Шестодецембарску награду” Полицијској станици Шид, која је успела да обезбеди сигурност својих грађана, мир и лагодан живот и поред тога што је била изложена многим изазовима током мигрантске кризе, када је кроз Шид прошло милион људи.

Шидски полицајци постигли су одличне резултате у спровођењу промотивних активности везаних за унапређење безбедности у саобраћају, са посебним акцентом на безбедност школске деце и најмлађих. У образложењу награде наводи се и учешће шидских полицајаца у Тиму за спречавање насиља у породици, као и њихову брзу реакцију у осетљивим тренуцима кад се породично насиље догоди. Награду је примио Радослав Лакић, заменик командира полиције у Шиду.

Захвалницу Општине Шид примио је Марко Башић, у име Индустрије меса Шид, која је запослила стотину радника. Плакетама је шидска општина изразила захвалност Покрајинској влади, Канцеларији за управљање јавним улагањима, коју је примио директор Зоран Диздаревић и Покрајинском секретаријату за пољопривреду, водопривреду и шумарство, коју је примио покрајински секретар Вук Радојевић.

Свечаност у Шиду увеличали су својим наступом глумци Народног позоришта из Београда изводећи програма „Голгота и васкрс Србије од 1914. до 1918. године”.

Д. Савичин

 

Статистика

Број прегледа чланака
4797926

Ко је на мрежи: 153 гостију и нема пријављених чланова