Menu
RSS
A+ A A-

Усвојен план за обилазницу око Шида

Одборници Скупштине општине Шид усвојили су на недавном заседању одлуку о плану детаљне регулације обилазног пута око насеља Шид у катастарским општинама Шид, Беркасово и Вашица

Усвојен план за обилазницу око Шида

Реч је о капиталној инвестицији, важној за Шид, коју ће финансирати држава. Шиђани и сви путници у транзиту који ће ићи овом обилазницом имаће скраћен пут, а тешки саобраћај ће се изместити из насеља. Сада је потребно стрпљење, како је рекао известилац Драган Петровић, да се обезбеде средства, јер је планска документација практично завршена.

Скупштина је усвојила извештај о раду општинског штаба за ванредне ситуације за прошлу годину, усвојен је годишњи план рада за ову годину и уједно је донет оперативни план за одбрану од поплава. Општина Шид је посебно донела програм мера и радова на смањењу ризика од поплава, с обзиром на искуство из 2014. године и очекиван пораст водостаја Саве.

Ромко Папуга образложио је одборницима предлог одлуке да се концесијом повери обављање делатности приградског превоза путника на територији општине Шид.

Седницу, којој су осим 25 одборника, присуствовали и представници предузећа и установа, кроз 65 тачака дневног реда успешно је водио председник Скупштине општине Велимир Ранисављевић. Усвојен је консолидовани буyет општине за прошлу годину, као и извештаји о раду јавних и јавних комуналних предузећа, те културних и спортских установа. Именована је комисија за планове општине, као и комисија за утврђивање присутности и сузбијања генетских модификованих организама на територији општине Шид.

Д. Савичин

 

Статистика

Број прегледа чланака
4799672

Ко је на мрежи: 154 гостију и нема пријављених чланова