Menu
RSS
A+ A A-

Почела градња водоводне мреже у Љуби

Капитални пројекат изградње водоводне мреже у Љуби је отпочео. У току су радови тешком механизацијом за поставку водоторња код фудбалског игралишта. Радове заједничким средствима реализује Општина Шид и покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство.

Почела градња водоводне мреже у Љуби

Посао који ће се спроводити, како план предвиђа, око 80 радних дана радиће се паралелно са изградњом водоводне мреже кроз село.

За мештане Љубе који се снабдевају са сеоског бунара и који се баве претежно сточарском производњом увођење водоводне мреже у село је добра вест. Кажу, значиће им јер су овако морали на својим рукама да пренесу велике количине воде.

Посао на изградњи обавља новосадска фирма која има дугогодишња искуства у овим пословима, а која је изабрана кроз поступак јавне набавке.

Вредност радова је укупно око 36 милиона динара. Од тога Општина Шид учествује са 16 милиона динара док значајну помоћ у реализацији овог капиталног пројекта даје покрајински секретаријат за пољопривреду,водопривреду и шумарство кроз средства од 20 милиона динара.

После завршетка грубих радова који се тичу паралелне изградње мреже кроз село и водоторња уследиће и опремање бунара, поставка електроинсталација и софтверског решења за контролу система.

Током новембра месеца очекује се и званично пуштање воде у систем.

 

Статистика

Број прегледа чланака
4799681

Ко је на мрежи: 166 гостију и нема пријављених чланова