Menu
RSS
A+ A A-

Иван Младеновић осваја пут од Шида до Хиландара

Иван Младеновић у суботу пешке креће на пут дуг 1.060 километара до Хиландара, промовишући хуманитарни смс број 7175

Иван Младеновић осваја пут од Шида до Хиландара

КОРАК по корак, из дана у дан, "освајаће" Иван Младеновић (48) пут од Шида до Хиландара. Пешачење до Свете Горе, дуго 1.060 километара, посветиће најхрабријим малишанима Србије - деци која се лече на Институту за онкологију и радиологију у Београду, промовишући хуманитарни СМС 7175 Удружења "Увек са децом" из Београда.

Иван на пут креће 17. августа, а до Атоса би требало да стигне 14. септембра. Током готово пет недеља пешачења, у свим местима: од Сремске Митровице, преко Шапца, Љига, Крагујевца и Врања у Србији, потом од Куманова до Ђевђелије у Македонији и од Металикоса до Уранополиса у Грчкој, анимираће људе да помогну деци Србије која се лече од рака.

- Са колегама из Удружења грађана "Велоарт" из Сомбора, који ће ми давати логистичку подршку, и удружењем "Увек са децом", при сусрету са људима, ширићу свест о тешкоћама и проблемима са којима се наши мали, а велики хероји сусрећу у борби против опаке болести - каже Младеновић. - На овом својеврсном ходочашћу, позиваћу људе да уплате донацију удружењу "Увек са децом" или да пошаљу СМС са текстом 7175 на број 7175. Тако ће са симболичних 100 динара помоћи да се деци олакшају дани које проводе на лечењу.

Ово није први пут да својим подвизима Иван у сарадњи са удружењем "Увек са децом" помаже лечењу малишана оболелих од рака. Прошле године, њима је посветио пут дуг 12.000 километара, који је од Шида до Пекинга, бициклом прешао за 120 дана.

 

Статистика

Број прегледа чланака
4799516

Ко је на мрежи: 31 гостију и нема пријављених чланова