Песма КАД ОДЕШ Срђана Малешевића освојила ЛЕНКИН ПРСТЕН

Песма "Кад одеш" Срђана Малешевића освојила је "Ленкин прстен", награду за најбољу љубавну песму на српском језику коју додељује Дом културе у Србобрану
Песма КАД ОДЕШ Срђана Малешевића освојила ЛЕНКИН ПРСТЕН

Песма "Кад одеш" Срђана Малешевића освојила је "Ленкин прстен", награду за најбољу љубавну песму на српском језику коју додељује Дом културе у Србобрану.

Свечана додела награде овогодишњем лауреату, песнику и директору Културно образовног центра Шид, одржана је у сали Малог позоришта у Србобрану.

Жири у саставу др Зоран Ђерић (председник), др Драгана Тодоресков и Биљана Пушкар прегледао је пристигле песме љубавне тематике објављене у периодици и посебним књигама од новембра 2020. до новембра ове године.

Награђена песма, објављена у подгоричком "Дану", написана је у најбољој традицији љубавних песама и говори о одласку вољене жене.

У жељи да подстакне књижевно стваралаштво у области љубавне поезије, а у знак сећања на Ленку Дунђерски која је била инспирација за чувену песму "Санта Мариа делла салуте“, Дом културе у Србобрану 2006. године установио је манифестацију и награду "Ленкин прстен“.



Међу досадашњим добитницима "Ленкиног прстена" су Матија Бећковић, Перо Зубац, Мирослав Алексић, Иван Негришорац и други ствараоци романтичарске поезије.