Menu
RSS
A+ A A-

Преслушавали и Европске прваке

Спортски живот има дугу и богату традицију

Некада одлични рукометаши у кризи. Најуспешнији ФК "Биг Бул" из Бачинаца

Спортски живот у граду, али и у целој општини има дугу и богату традицију. За Шид се без претеривања може рећи да је град спорта. Свакако да је најпопуларнији фудбал, мада му у последње време не цветају руже. Нарочито некадашњој узданици шиђана ФК "Радничком". Било како било, у општини се такмичи укупно 16 фудбалских клубова, од локалних до Друге савезне лиге. Најуспешнији су фудбалери ФК "Биг Була" из Бачинаца који се боре у Други савезној лиги.

Нове спортске узданице овог града су одбојкаши. Прошле сезоне су проглашени за спортску екипу године из веома једноставног разлога. Сви момци су шиђани, средњошколци и студенти, чисти аматери. У овом првенству од 18 утакмица изгубили су само једну минималним резултатом, а тренутно са великим изгледима за тријумф играју бараж за улазак у Републичку лигу. Води их тренер Зоран Ковачић. Ту су и риболовци, данас помало у кризи ако упоредимо садашње успехе са онима из старе ЈУ, када су харали републичким и државним првенствима, учествовали чак и на светским такмичењима.

Сваки шиђанин ће се са уздахом сетити најуспешнијег риболовачког брачног пара Ружице и Душка Хрубика, који су у своје време били неприкосновени на свим домаћим и светским водама. Ту су још и кајакаши и кануисти КК "Филип Вишњић" из Вишњићева, актуелни прваци Војводине и Србије. Двојац Хемела-Видовић су кандидати за кадетску репрезентацију Србије и Црне Горе. Рукометни клуб "Раднички" је тренутно у кризи али, кажу шиђани, вратиће се они на стазе старе славе када су играли у Другој савезној лиги и преслушавали у рукометном умећу и три првака Европе.

  

Статистика

Број прегледа чланака
4624850

Ко је на мрежи: 400 гостију и нема пријављених чланова