Menu
RSS
A+ A A-

Преко границе без задржавања

АСФАЛТИРАН ПРЕЛАЗ ШИД - ТОВАРНИКГранични прелаз Шид - Товарник

Асфалтирање граничног прелаза Шид - Товарник је завршено, остали су још неки ситни радови око атмосферске одводње и паркиралишта за теретна возила. Тако ће на овом граничном прелазу бити повећана пропусност саобраћаја, без великих задржавања, а уз то ће бити олакшан и посао царинске и полицијске службе.

Квалитетнији промет људи, роба и услуга на граничном прелазу Шид - Товарник ће се одвијати на четири траке

- У прелаз уграђено је 2.500 кубика песка, а у насип 1.500 кубика шљунка, 1.700 кубика ризле и 1.200 тона асфалтне масе, пренете у два слоја по шест цантиметара - каже шеф градилишта Горан Бранковиц, који не скрива задовољство што је румски АД „Срем-пут” завршио прелаз квалитетно осам дана пре предвиђеног рока.

Асфалтиран је и простор за теретне камионе и паркинг за шпедитере и запослене на прелазу. Урађена је и атмосферска одводња и проширен пут за један метар од граничног прелаз према шиду у дужини од једног километра. Са десне стране пута према шиду ископан је канал, који прима атмосферску одводњу са граничног прелаза. Шидска општина је дала обећање да ће на овај прелаз довести струју и телефон, те ископати бунар чијом ће се водом снабдевати сви запослени на овом граничном прелазу. Ових дана ће и тај део посла да се заврши.

Планом изградње граничног прелаза, који је сачинио „Шид-пројект”, предвидена је и надстрешница, као и објекат за потребе царинске службе и полиције. Очекује се да ће до краја јесени надстрешница бити монтирана, а службени објект за царину и полицију, судећи по свему, биће саграђен тек идуће године. Финансијер радова на граничном прелазу било је Министарство за капиталне инвестиције Србије и Црне Горе, преко ресорног Министарства АП Војводина у Новом Саду у Групи Север.

 

Статистика

Број прегледа чланака
4624834

Ко је на мрежи: 381 гостију и нема пријављених чланова