Menu
RSS
A+ A A-

Дарја се изборила за живот

Дарји Костић највећа подршка били су отац Доне и мајка МирјанаДарја Костић се вратила у Нови Сад након успешне трансплантације бубрега, за коју је две године водила акцију „Девојка која воли живот“. Акција је одржавана у Новом Саду, али и у Београду и њеном родном Шиду, а захваљујући многобројним учесницима и грађанима прикупљено је 70.000 евра. Тако је ова девојка добила шансу за нови живот.

Први пут на питање „Како си ?“, ја коначно могу да одговорим да сам добро. Све више личим на стару Дарију, на себе каква сам некада била - прича Дарја Костић.

Опширније...

Потребна помоћ тешко обољелом младићу

Двадесетогодишњи Дарио Булат из Гибарца код Шида тешко је оболео од леукемије

dario

Све до лета 2010. године Дарио је био здрав младић. С почетком нове школске године, септембра 2010. бива му лоше и тада почињу одласци код разних лекара.

Следи дијагноза о леукемији, више кругова терапија, од којих није на сваку адекватно одреаговао, тако да су сада резултати Дариове крвне слике јако погоршани и лекари савјетују хитну трансплантацију коштане сржи у иностранству.

Опширније...

KULTURNO LETO 2010.

21 час – ГАЛЕ "КЕРБЕР" – НАЈДА "СМАК"

2.08. "ДАН КЊИГЕ" – посвећен Меши Селимовићу
21 час - ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА "ПЕВА ПЕТО У ШУПИ" АП „Бранислав Нушић“ Шид
22 час. – МАСКЕМБАЛ у Луткарском позоришту – улаз МАСКЕ

3.08. 21 час КОНЦЕРТ ГРУПЕ „ПРОПАЛА ФИРМА“

4.08. ФИНАЛИСТИ МАНИФЕСТАЦИЈЕ „ПЕСМОМ ПРОТИВ ПУШЕЊА, ДРОГЕ, СИДЕ И АЛКОХОЛА"–БОЈАН БАБИЋ    

5.08. 21 час КОНЦЕРТ ГРУПЕ "PRIME TIME"

6.08. 21 час КОНЦЕРТ ГРУПЕ "ДАИРЕ Опширније...

Девојка која воли Живот

darja-kostic

На платоу Музеја Војводине, Дунавска 37, у петак 29. јула, у 21 час, биће одржан добротворни концерт под називом "Девојка која воли Живот", најавила је ова установа кулуре у Новом Саду. Девојка која воли живот је професорка енглеског језика Дарја Костић, млада, талентована Новосађанка, која ише поезију и пева у рок групи "Standed" i flamenko sastavu "Como el aqua", а која због инсуфицијенције бубрега мора свакодневно да обавља дијализу, на свака четири сата.

Како би прикупила око 70.000 евра, неопходних за трансплатацију у Русији, Дарја је одлучила да учини све што је у њеној моћи. Сама је покренула акцију "Девојка која воли Живот", пева, плеше, тка, плете и шије, да би свакоме ко својим присуством и ма коликим новчаним прилогом учествује у акцији даровала нешто за узврат-ручни рад или бар мало богатији унутрашњи живот због представе или концерта.

Опширније...

Д Е В О Ј К А К О Ј А В О Л И Ж И В О Т

  • Аутор Породица Костић
  • Категорија: Обавештења

Девојка Која Воли Живот је моја сестра. Пре четири године открили смо да болује од хроничне бубрежне болести. Сада је већ више од две године на дијализи. У нашој земљи трансплантација органа још није развијена у довољној мери и како време пролази, њено здравље се све више погоршава. Нажалост, нико од нас, чланова породице, из здравствених разлога, није у могућности да јој донира орган. Пошто је заиста неизвесно да ли ће она стићи на ред за трансплантацију, ми смо одлучили да се боримо за њено здравље.

Опширније...

Статистика

Број прегледа чланака
4593890

Ко је на мрежи: 19 гостију и нема пријављених чланова