Menu
RSS
A+ A A-

Дарја се изборила за живот

Дарји Костић највећа подршка били су отац Доне и мајка МирјанаДарја Костић се вратила у Нови Сад након успешне трансплантације бубрега, за коју је две године водила акцију „Девојка која воли живот“. Акција је одржавана у Новом Саду, али и у Београду и њеном родном Шиду, а захваљујући многобројним учесницима и грађанима прикупљено је 70.000 евра. Тако је ова девојка добила шансу за нови живот.

Први пут на питање „Како си ?“, ја коначно могу да одговорим да сам добро. Све више личим на стару Дарију, на себе каква сам некада била - прича Дарја Костић.

У Русију је отишла 22. априла, а свега месец дана касније, 26. маја, пронађен је адекватан орган и урађена јој је трансплантација. У Нови Сад се вратила 8. јула и каже да се лагано опоравља. Очување здравља јој је приоритет, полако шета, једе здраву храну. Први пут након шест година, откако се разболела, може да пије воду када је жедна и да једе воће. Наредних годину дана ће морати да се чува и да избегава сваку могућност инфекције, али каже како ће и то проћи.

- И психички и физички се добро осећам и повремено имам утисак као да лебдим. Убрзо ћу моћи да возим бицикл и идем на море, што годинама нисам могла - кроз осмех прича ова храбра девојка.

Статистика

Број прегледа чланака
4545576

Ко је на мрежи: 25 гостију и нема пријављених чланова