Menu
RSS

Шидски портал™је интернет портал града Шида и општине, намењен је шиђанима (онима који су то некада били или који се тако осећају), користи за прикупљање и размену информација, текстова и догађаја на локално-глобалној мрежи „Интернету“, служи на корист шиђанима као својеврсна архива.

A+ A A-

Трофеј Сокобање 2011

У суботу је одржана међународна МТБ трка у Соко Бањи где су учествовале готово све земље из окружења а и била је изборна трка за Репрезентацију Србије за учешће на Балканијади следећег викенда у Новом Пазару



mtb-srbijaНајбољи српски бициклиста на планинском бициклу, члан крагујевачког Радничког Бојан Ђурђић, освојио је друго место у међународној трци „Трофеј Сокобање“ из серије „Србија опен“ у категорији Ц 3 за светске бодове и зарадио шест поена. За треће место Марку Поповићу из новосадског Рис сајклинга припала су четири бода, а два бода освојио је за четврто место Борис Поповић такође из Рис сајклинга.

Један бод освојио је петопласирани Алекса Марић из Бајк Црвене звезде. Победио је, и зарадио десет бодова, Белгијанац Антон Вотер Клепе који вози за софијски клуб Мамут, прешавши стазу од 28 км за 1:20,30 часова. Ђурђић је имао 1,10 минута слабије време, а Марко Поповић 4,10 минута заостатка.

Трка је бодована за Лигу Србије у планинском бициклизму. Најбољи у категорији до 23 године био је Алекса Марић, испред Зорана Вујовића из Никшића и Марка Којића из Једноте (Шид).

Јелена Ерић, млада такмичарка Металца из Краљева освојила је две титуле – у елити и за јуниорке. У најјачој конкуренцији претекла је Ванесу Дурман из новосадског Фанатика и Ивану Костић из Орловца Систем ФТО (Црна Трава). У јунирској трци Ерићева је била боља од Милице Ракић (БК Нови Сад) и Николине Деспотовић (Никшић).

Урош Живковић (Металац) тријумфовао је у јуниорској трци, друго место припало је Димитрију Кованџићу (Орловац Систем ФТО).

Три најбоља мастерса су били Бојан Вујовић, Едуард Жупан (обојица БК Нови Сад) и Србољуб Голубовић (Бела Стена, Крушевац).

Никшићанин Бобан Деспотовић победио је у кадетској конкуренцији, испред Александра Романа (Једнота, Шид) и Стефана Јовановића (Партизан).

Милош Харвличак (Једнота, Шид) славио је у трци млађих кадета, претекавши Александра Мијатовића (БК Нови Сад) и Дарка Диерчана (Једнота). Најбољи у хоби спорт класи био је Никшићанин Предраг Пејович а у хоби фан његов суграђанин Владо Свркота.

Освајачи медаља су и сигурни путници на Балканијаду, једино остаје жал за Виолетом Трифковић која вероватно неће ићи због повреде... надали смо се медаљи од ње са балканијаде.

Трку је организовао клуб Горски из Сокобање уз подршку БСС, коме је у организацији целог циклуса „Србија опена“ у планинском бициклизму („Трофеј Дивчибаре“, „Трофеј Копаоник“, „Трофеј Стара планина“ и „Трофеј Сокобање“) помогло Министарство омладине и спорта Србије, Туристичка организација Србије.

 

Статистика

Број прегледа чланака
1140180