Menu
RSS

Шидски портал™је интернет портал града Шида и општине, намењен је шиђанима (онима који су то некада били или који се тако осећају), користи за прикупљање и размену информација, текстова и догађаја на локално-глобалној мрежи „Интернету“, служи на корист шиђанима као својеврсна архива.

A+ A A-

Фудбалски клуб ''Борац'' Илинци

Клуб из Илинаца према доступним подацима основан је 1930. године а прво име му је било ''Соко'' да би након тога наступао под именом ''Фрушкогорац''

 

Као и већина фудбалских клубова у времену између два светска рата и ФК Борац је своје активности одвијао играјући пријатељске утакмице са околним клубовима. Након Другог светског рата клуб мења име и под њим ће наступати све до данашњих дана.

fudbal

У својо богатој историји клуб из Илинаца има чиме да се подичи. Иако је годинама играо у Општинској фудбалској лиги ФК Борац је увек представљао клуб за поштовање и респект за сваког спортског ривала. Уствари фудбалски колектив из Илинаца представљао је више од једне спортске организације за своје село.Био је и остао стожер око кога су се окупљали готово сви мештани овог сремског села.

Највећи такмичарски успех клуб је доживео 2.000.године када је успео да освоји наслов првака Сремске лиге и да избори пласман у Војвођанску лигу да би након тога наступ у војвођанској лиги препустио Слоги из Ердевика. Поред тога ФК Борац је годинама представљао чврст и стабилан спортски колектив. Посебно се то односи на осамдесете и деведесете године прошлог века када је клуб из Илинаца играо једну од најзначајнијих улога у првенствима Општинске и Међуопштинске сремске лиге. Ретко је који клуб тада односио бодове са стадиона у Илинцима.

Ипак оно што је овај клуб на неки начин издвајало од осталих било је његово учешће на многобројним фудбалским турнирима у суседној Хрватској где су Илинчани са великим успехом наступали и освајали бројне турнире на којима се знало окупити и више од десет фудбалских колектива из западног Срема и источне Славоније.

ФК Борац у овом тренутку располаже са одличном инфраструктуром. Изванредан фудбалски терен као и одговарајуће просторије говоре да су се мештани Илинаца са дужном пажњом односили према свом фудбалском клубу који је био и остао део историји овог места.

У анале ФК Борац Илинци поред бројних генерација остаће упамћени фудбалери који су свако у свом времену дали печат клубу који је 2010. године обележио 80. годишњицу постојања и рада.

Имена:
Швеплера, Шукића, Неговановића, Тинтора, Галовића, Владисављевића, Продановића, Ракића, Пејчића, Сремца, Ранисављевића, Угреновића, Новаковића, Вукелића, Малешевића, Ерака, Ђурића, Бошњаковића, Живковића, Бокура, Крстића, Николића, Куновића, Лукића, Савића, Стојшића, Трумића, Ненадовића, Митровића и многих многих других остаће уписана златним словима у анале клуба из Илинаца.

 

Статистика

Број прегледа чланака
1140020