Menu
RSS

Шидски портал™је интернет портал града Шида и општине, намењен је шиђанима (онима који су то некада били или који се тако осећају), користи за прикупљање и размену информација, текстова и догађаја на локално-глобалној мрежи „Интернету“, служи на корист шиђанима као својеврсна архива.

A+ A A-

Женски одбојкашки клуб

Женски одбојкашки клуб ‘’Макс’’ је основан 17.08.2006. године 


Prvi-tim-sezona-2011

Главни циљ клуба је популаризација одбојке и што бољи пласман прве такмичарске екипе коју чине искључиво девојке са територије шидске општине. Циљ рада са другом и трећом такмичарском екипом је попуњавање празних места у првој екипи која најчешће настају због одласка девојака на факултет у веће градове. Школа одбојке има за циљ учење деце основним елементима одбојке као и што већу популаризацију одбојке на територији општине.

Од самог почетка, клуб заснива свој рад на чисто аматерској основи и финансира се делом из буџета Општине и Месне заједнице Шид, а делом из донација спонзора и родитеља девојака које тренирају у клубу.

 У периоду пре 2004. године, у шидској општини није постојала ниједна женска одбојкашка екипа која се такмичила у званичним такмичењима.  У  септембру 2004. се за такмичење у II Војвођанској лиги пријављује женска екипа Одбојкашког клуба ''Шид’’.

У сезони 2004./2005. клуб су представљале следеће девојке:
Утвић Дијана, Голић Александра, Јовановић Јелена, Чикарић Бојана, Млађан Јелена, Ђорђевић Снежана, Марјановић Катарина, Петровић Јована, Кнежић Јелена, Саламон Татјана, Лакић Милица, Лакић Ивана, Павловић Магдалена, Јовић Јована и Миличић Бојана са тренером Јовковић Рајком. На крају сезоне клуб је заузео треће место што је био велики успех.

polazak-novi-sad-17.10.11 

У сезони 2005./2006. клуб су представљале следеће девојке:
Утвић Дијана, Голић Александра, Јовановић Јелена, Чикарић Бојана, Млађан Јелена, Ђорђевић Снежана, Марјановић Катарина, Марјановић Александра, Добриковић Бранка, Петровић Јована, Кнежић Јелена, Саламон Татјана, Лакић Милица и  Павловић Магдалена. У јесењем делу сезоне тренер је био Јовковић Рајко а у пролећном Ковачић Зоран. На крају сезоне клуб је заузео четврто место.

У сезони 2006./2007. клуб се издваја из састава Одбојкашког клуба ''Шид’’ и почиње са радом као Женски одбојкашки клуб ''Макс’’. Име је узето из одбојкашке терминологије (акција у игри).

 На додели признања за најбољег спортисту и спортски колектив Општине Шид јануара 2007. године, ЖОК ''Макс'' је проглашен за најбољу женску спортску екипу у 2006. години.

 У сезони 2006./2007. клуб су представљале следеће девојке:
Голић Александра, Јовановић Јелена, Чикарић Бојана, Млађан Јелена, Ђорђевић Снежана, Марјановић Катарина, Марјановић Александра, Петровић Јована, Милић Јелена, Милић Јована, Саламон Татјана, Лакић Милица и Добриковић Бранка са тренером Братић Миланом. На крају сезоне клуб је заузео друго место и тако обезбедио пласман у виши ранг такмичења, I Војводјанску лигу.

 На традиционалном међународном одбојкашком турниру градова ’’Београдски победник’’ који је одржан у мају 2006. године, екипа нашег клуба је заузела 16 место од укупно 32 екипе које су учествовале на овом такмичењу.

На додели признања за најбољег спортисту и спортски колектив Општине Шид јануара 2008. године, ЖОК ''Макс'' је проглашен за најбољу женску спортску екипу у 2007. години.

Школу одбојке у овој сезони водили су Башић Милан и Братић Милан.
Пласман у виши ранг такмичења, омогућио је пријаву друге такмичарске екипе која се од сезоне 2007./2008. такмичи у II Војвођанској лиги група Срем под називом ‘’Макс 2’’.

На Стреетволлеy турниру одржаном у Сремској Митровици 16.09.2007. екипа клуба у саставу Смрзлић Јелена, Спасојевић Ања, Милић Милица, Видић Наташа, Вујић Милица и Брекић Душанка освојила је треће место у категорији ‘92. и ‘93. годишта.

У сезони 2007./2008. клуб су представљале следеће девојке:
I такмичарска екипа ( I Војвођанска лига ):
Голић Александра, Јовановић Јелена, Чикарић Бојана, Млађан Јелена, Ђорђевић Снежана, Марјановић Катарина, Марјановић Александра, Петровић Јована, Милић Јелена, Милић Јована, Лакић Милица и Добриковић Бранка са тренером Братић Миланом. На крају сезоне екипа је заузела пето место.

II такмичарска екипа ( II Војвођанска лига ):
Нелица Биљана, Милић Милица, Смрзлић Јелена,  Бибић Јована, Спасојевић Ања, Јандрић Бојана, Павловић Кристина, Јовановић Јелена, Рудић Романа, Видић Наташа, Брекић Душанка, Гавриловић Вања, Вујић Милица, Пантић Софија, Милић Наташа, Ковљен Биљана, Хорват Сандра и Илић Јелена са тренером Чикарић Небојшом. На крају сезоне екипа је заузела осмо место.

Школу одбојке у овој сезони је водио Башић Милан.

У сезони 2008./2009. клуб су представљале следеће девојке:
 I такмичарска екипа ( I Војвођанска лига Север ):
Голић Александра, Чикарић Бојана, Млађан Јелена, Марјановић Катарина, Марјановић Александра, Петровић Јована, Милић Јелена, Милић Јована, Лакић Милица, Добриковић Бранка, Бибић Јована, Смрзлић Јелена, Спасојевић Ања, Милић Наташа, Јовановић Јелена, Пантић Софија и Марковић Тијана  са тренером Братић Миланом. На крају сезоне екипа је заузела друго место и остварила право да се у следећој сезони такмичи у Другој републичкој лиги.

 II такмичарска екипа ( II Војвођанска лига Срем ):
Нелица Биљана, Милић Милица, Рудић Романа, Видић Наташа, Брекић Душанка, Гавриловић Вања, Ковљен Биљана, Илић Јелена, Крстановић Милица, Миличевић Вања, Вучковић Сенка, Марковић Јована, Карашић Милица, Вукадиновић Милана, Царевић Ана и Павић Душка са тренером Чикарић Небојшом. На крају сезоне екипа је заузела треће место.

Школу одбојке је водио Плавшић Горан и она је знатно омасовљена тако да ју је на крају сезоне похађало око 70 девојчица.

Трећу годину за редом је на додели признања за најбољег спортисту и спортски колектив Општине Шид јануара 2009. године, ЖОК ''Макс'' проглашен за најбољу женску спортску екипу у 2008. години.

 У пролеће 2009. године при клубу је било укупно ангажовано преко 100 девојчица узраста од 7 до 19 година.

 

Интернет презентација Клуба ЖОК МАКС 

 

Статистика

Број прегледа чланака
1140117