Menu
RSS
A+ A A-

ПОВЕЉА У ПРАВЕ РУКЕ

КУЛТУРНО-ОБРАЗОВНИ ЦЕНТАР ШИД ДОБИТНИК ОВОГОДИШЊЕГ ПРИЗНАЊА ПЕДАГОШКОГ ПОКРЕТА СРБИЈЕПоводом јубиларне 240. годишњице рођења великог српског песника и гуслара Филипа Вишњића и 220. година од рођења идеолога српске културне револуције Вука Стефановића Караџића, Педагошки покрет Србије установио је признање, Повеља "Филип Вишњић" за допринос Развоју културе и образовања, неговању патриотизма и афирмацији Вишњићевих заслуга у историји српског народа.


Жири за доделу овогодишњих награда у саставу: проф. др Драго Ручнов председник, проф. др Марко Атлагић, др. Смиља Ђуровић, др Живко Марковић и проф. др Цвијетин Ристановић донео је одлуку да ово високо признање ове године добије 9 културних установа и појединаца. Међу добитницима су, поред Културно-образовног центра Шид и Издавачко предузеће Филип Вишњић из Београда, Народна библиотека Ф. Вишњић из Бијељине, Школа за бученике оштећеног вида Вељко Рамадановић из Земуна, ОШ Филип Вишњић из Доње Трнове код Угљевика, Савез гуслара Републике Српске - Источно Сарајево, проф. др Љубомир Савић из Београда, академик Љубомир Зуковић из Новог Сада и Мирко Добричанин из Београда.


Награде овогодишњим добитницима биће уручене 8. новембра на отварању Петог Вуковог педагошког сабора у Лозници.

ПОДСТРЕК ЗА ДАЉИ РАД
Након сазнања да се КОЦ из Шида нашао међу награђенима директор ове културне установе Срђан Малешевић није крио задовољство.


Ово признање делимо заједно са свим културним радницима и посленицима у општини. Верујем да оно долази у праве руке јер смо годинама уназад били организатори бројних културних манифестација међу којима је и манифестација Вишњићеви дани која је давно прешла локалне оквире. Повеља која долази из руку наших најеминентнијих педагошких радника биће уједно и подстрек за даљи рад на афирмацији дела великог народног песника и трибуна Филипа Вишњића - изјавио је директор Културно-образовног центра у Шиду Срђан Малешевић.