Menu
RSS
A+ A A-

БЕКСТВО У КАЗНУ

СВЕ УЧЕСТАЛИЈА ПОЈАВА ДА СЕ ОДБИЈА ПЛАЋАЊЕ ПАРКИНГАparking_kazna.jpg

 

 

 

 

 

Од 1. фебруара ове године уведене су новине у области наплате услуга паркинг простора у нашем граду. О тим новинама сазнајемо од Владе Малешевића, референта РЈ наплате паркинг простора ЈКП "Стандард" Шид.


- Због све учесталије појаве непоштовања скупштинске одлуке о јавним паркинзима, тачније због одбијања плаћања паркинга на све начине (бежање, псовање...) били смо принуђени да уведемо репресивне мере, такође по одлуци од 2005. године, које тек сада проводимо у дело.

Један војник (цивилно служење) задужен је само да евидентира те случајеве, а ја као референт долазим на лице места и сликам аутомобил. Прво се пише опомена на 500 динара, која се у току дана може поништити ако возач плати онолико колико је тога дана био задужен.

Ако се не плати истог дана, у наредна три опомена се плаћа у износу од тих 500 динара на благајни ЈКП "Стандард", а након три дана (уколико није плаћена) опомена се упућује судији за прекршаје уз процесуирање комуналног инспектора општине Шид (јер се санкционише неплаћање, а не саобраћајни прекршај) и та казна кошта 2.500 динара, плус судски трошкови. Око спровођења ове одлуке постигнут је договор МУП-а, суда и општине - објашњава Влада Малешевић.


Дневно се у почетку писало и десетак опомена али кажњавање и не мали новчани износ већ су уродили плодом, па се смањује број оних који избегавају плаћање паркинг простора.