Menu
RSS
A+ A A-

АКЦЕНАТ НА ПЕШАЧКИМ СТАЗАМА

КАКО РАДИ МЕСНА УПРАВА ШИД

pesacke_staze.jpg

 

 

 

Веће месне управе Шид усвојило је и у овој пословној години план улагања месног самодоприноса 2008. године. Према наменама увођења самодоприноса средства прикупљена по том основу биће строго наменски и распоређена. У овој години доста тога већ је урађено.

Подсетимо да се средства самодоприноса распоређују у седам целина. То су изградња, поправка и реконструкција пешачких стаза, затим решавање атмосферске одводње, па следи уређење парковских површина, а ту су и дотације, па одржавање комуналне хигијене града и трошкови електричне енергије јавне расвете. Средства се издвајају и за сахрањивање наших суграђана као и за преостала прикључења домаћинстава на фекалну канализацију.

- Највећи акценат у овој години ставили смо на изградњу, поправак и реконструкцију пешачких стаза. Планирана средства за ове намене су око 11 милиона динара.

Реализацију овог дела плана започели смо радовима у Улици Васе Стајића сређивањем стаза у дужини 480 метара, затим у делу Улице Трг Републике у дужини од 240 метара. Око 70 метара нове стазе направљено је у делу Карађорђеве код КОЦ-а и 100 метара у делу Пинкијеве.

У току су радови на сређивању леве стране Улице Цара Лазара у дужини од 230 метара, а затим следи сређивање 170 метара стазе са десне стране ове улице. Завршетком ових радова, то јест постављањем бетонских плоча и ивичњака Улица Цара Лазара добиће потпуно нови градски изглед улице - рекла нам је председница Месне управе Шид Катица Вијук.

Такође, у Улици Вељка Пауновића у грађевинском реону реконструисаће се и изградити стаза у дужини од 700 метара. Радови су почели средином априла - додаје Катица Вијук.


- Када говоримо о пешачким стазама треба рећи да нас у наредном периоду чека сређивање стаза у Парку Трг Републике (зелени појас) у дужини око 1000 метара. Верујем да наше грађане интересује сређивање њихових улица па поменимо да следи изградња пешачке стазе у Улици Саве Ковачевића дужине 500 метара (десна страна), изградња пешачке стазе у Босутској дужине 600 метара, реконструкција 30 метара стазе у Матије Гупца од Св. Саве до Хале, реконструкција 80 метара у Карађорђевој код Гимназије и ПИК-а, затим 120 метара у Чајковској од Вука Караџића до Бранка Радичевића, па у Улици Св. Саве до Словачког парка у дужини 300 метара, што је друга фаза реконструкције те стазе која ће завршетком ових радова бити у потпуности сређена до Словачког парка.

О коликом обиму посла се ради најбоље илуструје податак да Шид има 110 километара пешачких стаза, углавном дотрајалих и њихово сређивање ће нам бити обавеза док траје самодопринос до 2013. године - додаје Снежана Павлица, заменица председнице месне управе Шид.