Menu
RSS
A+ A A-

ДОВРШЕТАК КОЛЕКТОРА АТМОСФЕРСКЕ ОДВОДЊЕ

 У циљу решавања нагомиланих вишегодишњих проблема атмосферске одводње, у Месној управи Шид за 2008. годину планирано је шест милиона динара за ове намене

 

kanalizacija.jpg

- Годинама Шид има евидентан проблем атмосферске одводње који је делимично решаван у сливним подручјима градњом затворених колектора. Град Шид је подељен на седам сливних подручја. Како су се ширила насеља колективног становања у протеклом периоду, тако су се градили и затворени колектори за одводњу атмосферских вода.

Један дужи период у тој области није се радило ништа па је Месна управа Шид одлучила да настави са решавањем тог проблема увођењем самодоприноса за ту област. Прво ћемо се ангажовати на довршетку затвореног колектора у петом сливном подручју где је већ изграђено 650 метара (од "Хемпра" према потоку Шидина), а остало је још 950 метара према рампи за Вашицу.

У области атмосферске одводње доста смо урадили на копању отворених путних канала и изградњи пешачких стаза преко тих канала. Код ископа канала урађен је и затворени колектор атмосферске одводње у дужини 230 метара у Улици Цара Лазара. Већ су уговорени и радови решавања атмосферске одводње у Улици Јована Дучића, између Мичуринове и Иве Лоле Рибара - податке из овог делокруга рада износи нам Нада Гачић, референт за инвестиције.