Menu
RSS
A+ A A-

НОВИ ДЕЧЈИ ВРТИЋ

ПРИПРЕМЕ ЗА ГРАДЊУ


st8-9_ukras.jpg

 Ових дана у Јавном предузећу за грађевинско земљиште и стамбене услуге завршена је Јавна набавка велике вредности за извођаче радова у области одржавања путева, за изградњу предшколске установе у Улици Цара Лазара и за занатске радове на згради на углу улица Светог Саве и Матије Гупца.


- Будући вртић имаће површину од 800 квадратних метара и у њему ће бити смештено шест група малишана. Уз простор намењен за децу, ту би био и пратећи канцеларијски простор. Прво следи рушење постојећег објекта (зграда "Украса") па градња новог.

С обзиром да  две групе полазника Дечјег вртића смештених у Русинском двору мора да се иселе, посао на новом објекту ће се убрзо радити. Надам се да ће бити окончан у наредних 5-6 месеци - о плановима предстојећих радова говори нам Драгица Милић, референт за инвестиције о овом предузећу.


У стамбено-пословном објекту већ је продано 30 одсто простора. Ту су, углавном, станови од око 50-так квадрата, што су иначе и најтраженије стамбене јединице, а пословни простор је од 10 до 30 квадратних метара. Цена квадратног метра за станове је 600 евра (динарска противвредност) а за пословни простор хиљаду евра.