Menu
RSS
A+ A A-

РЕМОНТУЈЕ СЕ ТРАФО

ЗА БОЉЕ СНАБДЕВАЊЕ ЕЛЕКТРИЧНОМ ЕНЕРГИЈОМjosic.jpg  У циљу што боље снабдевености електричном енергијом, у току су радови на комплетној реконструкцији трансформатора број два који је, према речима Бранка Јошића ћефа Пословнице „Електровојводине” у Шиду, у функцији 30 година и није рађен генерални ремонт који ће се обавити у Рипњу.


Радови су почели средином маја и трајаће до средине септембра тако да се напајање врши преко трансформатора који је зимус укључен и носи сав „терет” за електро-снабдевање. Имали смо 5. јуна искључење струје због „превезивања” далековода да би се напојио трафо један – каже Бранко Јошић.


Ради се комплетна реконструкција далеководног поља 110 и елемената постројења 110 кW (делом замењени растављачи, струјни трансформатори, напонски трансформатори). Такође се ради комплетно „каблирање” и постављање микро-процесорске заштите на главном прекидачу од 20 кW и 110 кW.


– После ових радова, повећаће се поузданост и снабдевање електричном енергијом овог подручја. Радове изводи „Енерготехника”, Јужна Бачка из Новог Сада, а „Електровојводина” је припремила пројектну документацију и врши надзор над радовима – додаје Бранко Јошић.