Menu
RSS
A+ A A-

ДЕСЕРТ ЗА КРАЈ

ПОСЛЕДЊЕ ВЕЧЕ ШИДСКОГ ЛЕТА

Овогодишње Шидско културно лето на концерту Мирослава Илића затворио председник општине Миленко Дабић

Шиђани су још једном угостили познатог певача народне музике Мирослава Илића, који је концертом одржаним 19. августа заокружио овогодишње Шидско културно лето. Званично, Лето је затворио председник општине Миленко Дабић.

miroslav-ilic.jpg

Последњи у низу концерата је овај вечерас са Мирославом Илићем и не случајно, јер десерт долази на крају. Трудили смо се да програм буде разноврстан, да задовољимо жеље многих. Знам да је требало и више, али ово је максимум оног што смо могли ове године. Искористио бих ову прилику на затварању овогодишњег Шидског културног лета да издвојим учешће СКУД "Свети Сава" који својим наступом и појавом увелико превазилази оквире локалне средине. Они у нама изазивају осећај поноса и зато, хвала им за задовољство које нам пружају. Хвала и свима вама који сте из вечери у вече пратили програм и видимо се идуће године са разноврснијим програмом на још лепшем Лету - рекао је председник општине Миленко Дабић.

На концерту су поред Илића учествовали Мирослав Милинковић и Снежана Копуновић, чија имена треба запамтити јер њихово време, сасвим сигурно, тек долази. Непосредно пред почетак концерта разговарали смо са познатим певачем. У пријатном ћаскању подсетили смо се на време од пре две и по деценије када смо, условно речено, скупа дочекали Нову годину у сарајевском хотелу "Бристол".

Посла за Мирослава Илића увек има:

- Како то ми у жаргону кажемо, стално се одради нека тезга. Пре 15 дана сам био у Софији, пре тога у Темишвару, Свилајнцу, вечерас сам у Шиду, а за неколико дана идем у западну Херцеговину где сам увек изузетно добро прихваћен. Иначе моји најлепши концерти су били у Мостару - тврди овај познати певач. Он је задовољан послом којим се бави, али:

- И у овом занату има свега, али ако ставим неку примедбу онда ми се као бумеранг враћа коментар да ме је прегазило време или да сам љубоморан. Али, на срећу, мене то не додирује. Ја сам стално заузет, већ планирам мој традиционални концерт 10. децембра. Прошле године сам испунио Арену, још не знам где ћу гостовати ове године - објашњава Илић.

На питање да ли размишља о пензији и повлачењу каже:

- О пензији да, а о повлачењу не. Пензија долази сама по себи али све док сам тражен и док имам енергије остајем у овом послу. Између осталог и из ината - за крај каже поносни деда Предрага и Страхиње.