Menu
RSS
A+ A A-

СРЕЂИВАЊЕ ПУТЕВА И ГРОБЉА

КУКУЈЕВЦИ

У сарадњи са ЈКП "Стандард" сређују се атарски путеви и католичко гробље

groblje-kukujevci.jpgКако сазнајемо од Мирослава Стојчевића, председника Месне управе Кукујевци, добар део атарских путева је поправљен, тачније посут каменом у дужини од једног километра.

- У току је сређивање путева у планинском делу, крчење живице како би пролазе до планине био несметан. Радове у дужини од неколико километара настављамо у сарадњи са "Стандардом" исто као и чишћење католичког гробља до краја.

Од времена зависи када ће се обавити завршни радови на асфалтирању пута Кукујевци-Ердевик. Следи пресвлачење другог слоја асфалта. А том приликом искористићемо могућност да и две кратке улице и плато испред капеле асфалтирамо. Надам се да би ови радови требали бити окончани средином октобра. И кад већ говоримо о асфалтирању рецимо да би један километар улице Фрушкогорска требао бити допунски асфалтиран - каже Стојчевић.

Овим планови активности у Кукујевцима нису закључени. Следи измуљавање канала у селу у дужини од два километра што је један од од већих инвестиција и неопходно је да се обави до краја године, јер кад падну кише "село плива".

- Сређивање просторија Дома културе је у току. У фази формирања је и Културно уметничко друштво. Већ неколико месеци се његови чланови припремају и пред регистрацијом су. Удружење жена "Вретено" већ се регистровало па сада тражимо просторије. Председница је Даница Тркуља, пензионерка, покретач бројних акција - каже Стојчевић.