ОСНИВАЊЕ КАНЦЕЛАРИЈЕ ФОНДА ЗА РАЗВОЈ

Како су и обећали представници нове локалне самоуправе остварују бројне контакте са републичким и покрајинским структурама. У оквиру тих активности бележимо и посету министра за пољопривреду Саше Драгина. У сали општине Шид он је за средства информисања дао изјаву уз образлагање сврхе његове посете

МИНИСТАР У ШИДУ

dragin.jpg
Како су и обећали представници нове локалне самоуправе остварују бројне контакте са републичким и покрајинским структурама. У оквиру тих активности бележимо и посету министра за пољопривреду Саше Драгина. У сали општине Шид он је за средства информисања дао изјаву уз образлагање сврхе његове посете општини Шид. Један од приоритетних планираних циљева је оснивање Фонда за развој пољопривреде општине Шид. Канцеларија тог Фонда би било место на којем би се пољопривредни произвођачи информисали о важним елементима деловања у овој области.

Министар Драгин је упознат са потенцијалима у општини Шид али и са проблемима ове општине када је реч, на пример, о закупу државног земљишта. Али као што смо већ раније чули нове законске одредбе би требало да уклоне недостатке у овој делатности. Министарство је себи зацртало задатак да створи боље услове за рад пољопривредника а тиме и остваривање добити.

Овом приликом поменути су услови овојесење сетве, где је неопходно потенцирати сјеничке пшенице. Било је речи и о маћехинском понашању шећерана према произвођачима.