Menu
RSS
A+ A A-

УРЕЂЕЊЕ ГЛАВНЕ РАСКРСНИЦЕ

ЦЕНТАР ШИДА


asfaltiranje.jpg

 Средства за радове у висини од три милиона динара заједнички обезбедили шидска општина и Републичка дирекција за путеве сектор-север


Ових дана у Шиду радници Сремпута из Руме завршавају радове на реконструкцији главне градске раскрснице на којој се укрштају улице Цара Душана, Кнеза Лазара, Карађорђева и Светог Саве. Иако су ови радови били најављивани знатно раније тек ових дана фирма из Руме отпочела је са реализацијом овог пројекта чија цена ће бити 3.000.000 динара.

Средства за ове намене обезбедили су заједничким снагама Републичка дирекција за путеве сектор-север (Нови Сад) и општина Шид. Тиме ће се након дужег времена на бољи начин регулисати како путнички и теретни саобраћај тако и пешачки јер је реч о централној градској зони у оквиру које су смештене све главне општинске институције као и други пословни и трговачки објекти.


Према речима Горана Бранковића из Сремпута у Руми шефа градилишта, након завршетка радова главна раскрсница у Шиду добиће много лепши у функционалнији изглед. Наиме поред проширења коловозних трака и делимичне реконструкције саобраћајне сигнализације биће изведени и радови на атмосферској одводњи као и постављање ивичњака и други неопходни радови како би једна од најфреквентнијих раскрсница у Срему била што боље опремљена. Наиме због недостатка заобилазнице, кроз центар Шида у дневним и ноћним сатима пролази мноштво путничких и теретних моторних возила са граничних прелаза Батровци -   Бајаково, Шид - Товарник, Принциповац - Илок, као и са преосталих граничних и малограничних прелаза којих је осам на подручју шидске општине.


Оно што забрињава грађане Шида и последњих година им представља велики проблем је све већа фреквенција теретног саобраћаја кроз главне градске улице. Возачи ових возила који се крећу у правцу граничних прелаза или иду са њих по правилу користе главне градске улице често стварајући велику саобраћајну гужву али и тешко оштећујући ионако лоше путеве како у самом граду тако и у осталим деловима општине. Чине то из разних разлога. Понајпре да би избегли део плаћања путарина на аутопуту Београд - Загреб а део због тога да би избегли чекања на две рампе које се налазе на прузи Београд - Загреб и које им често знају одузимати драгоцене време.