Menu
RSS
A+ A A-

СТРУЧЊАЦИ У СЕЛИМА

ПОКРАЈИНСКИ СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА РАД ФИНАНСИРА ЗАПОШЉАВАЊЕ


sekretar-za-rad.jpg

 Секретаријат за рад, запошљавање и равноправност полова АП Војводина расписао је од 16. октобра конкурс за запошљавање 70 стручњака у селима и неразвијеним срединама на подручју АП Војводине.


- Реч је о првој фази за коју смо предвидели 16 милиона динара. Локалне самоуправе нас обавештавају о својим потребама за дефицитарним кадровима у сеоским срединама, јер циљ ове акције јесте да се на селу обезбеде што бољи услови живота и рада. Уз редовну плату, стручњак ће добијати и 10 хиљада динара додатка те плаћене трошкове становања у сеоској средини - каже Мирослав Васин, покрајински секретар за рад, запошљавање и равноправност полова у изјави за "Шидске новине".


- Према његовим речима, после 16. октобра биће сумиране потребе за кадровима те се уз посредовање Националне службе за запошљавање, потписују уговори између послодаваца и ресорног секретаријата те општине, која надзире спровођење пројекта. Председник општине Миленко Дабић нам је тим поводом изјавио да је шидска општина скромна када је у питању тражња за стручњацима по овом конкурсу, те да је реч о потребама за здравственим радницима, као и просветним радницима и то професорима енглеског језика, физике и математике.