Menu
RSS
A+ A A-

КО, АКО НЕ ТИ?

СЕМИНАР ЗА ЖЕНЕ

seminar-za-zene.jpg

 

Невладина организација „Центар модерних вештина“ из Београда у сарадњи са Општином Шид, покренула је пројекат „Ко, ако не ти?“ с циљем да се на тај начин допринесе активирању женског потенцијала у Шиду. Женска грађанска радионица замишљена је као прилика за учење и пријатно дружење са пружањем могућности да се стекну нова знања из односа са јавношћу, уз овладавање технике јавног заступања, промоције женских права...



Уз позив да учине нешто за себе и своје најближе окупиле су се жене из Шида у Техничкој школи 28. и 29. новембра. Семинар је носио радни назив „Развој лидерских капацитета жена за активно учешће у доношењу одлука на локалном нивоу - Ко, ако не ти?“. Пре почетка рада разговарали смо са Мимом Блашковић, координатором пројекта.



- Овај семинар ћемо за почетак одржати у осам градова Србије. То су Сомбор, Чока, Параћин, Велико Градиште, Ариље и Шид. Одабир градова је био по принципу територијалне заступљености у нашој земљи.

Неопходно је остварити добар контакт са локалном самоуправом, јер након јавног истраживања и јавне дебате о утврђеним проблемима и потребама неопходна је гаранција да ће се ти проблеми и решавати. Неопходно је удруживање грађана за остваривање бољег свакодневног живота (како породице, тако и појединаца). Већ смо били у Параћину и Великом Градишту и носимо позитивна искуства, јер, на пример, након указивања проблема да у Великом Градишту нема довољно гинеколога, имамо сазнање да је на помолу решење - рекла је за наше новине Мима Блашковић.



Жене из Шида су се, такође, на почетку радионице представиле и по угледу на популарну ТВ емисију, изнеле свој утисак протекле недеље. Какви ће резултати након ове радионице бити у свакодненом животу не знамо, али у сваком случају било је то симпатично искуство и дружење, које је на тренутке подсећало на игру. Нашу општину у том дружењу представљале су жене Шида, Моровића, Ердевика и Кукујеваца.