Menu
RSS
A+ A A-

ПРЕСЕЉЕЊЕ У ТОКУ

НАРОДНА БИБЛИОТЕКА



У неколико наврата најављивано пресељење у нову зграду градске библиотеке започето је средином децембра, па је тиме дилема хоће ли или не врата ове културне институције бити затворена, разрешена. Обилан посао, ма колико се то некоме чинило безазленим, стоји пред запосленим у овој установи. Није само реч о физичком пресељавању ствари, јер следи и нова организација у раду.


Осим досадашњег издавања књига у новој згради, која ће сасвим сигурно бити украс овог дела града, грађанима ће бити омогућене и друге услуге, сазнајемо од директорке Библиотеке, Славице Варничић. Сви детаљи за сада нису утврђени, али сасвим је извесно да ће у новим просторијама постојати одељење за одрасле, за децу, за завичајну збирку, за научни фонд, кутак за интернет, просторија за културне манифестације...


До даљњег, Народна библиотека "Симеон Пишчевић" неће радити, али читаоци који код себе имају књиге нека се не брину, јер им не следи казна (због објективних разлога) ради њиховог задржавања и прекорачења рока враћања. О томе када ће библиотека бити отворена грађане ће бити обавештени путем средства информисања.