Menu
RSS
A+ A A-

ПОМОЋ ИЗБЕГЛИЦАМА

6.000 ЕВРА ПО КОРИСНИКУ


Фонд за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима расписао је јавни позив за стамбено збрињавање поменутих лица, откупом сеоских кућа са окућницом за територију АП Војводине. Овај позив је расписан до краја текуће године.


Право на помоћ имају сва лица која имају, у складу са законом, статус избеглих, прогнаних и расељених лица са пребивалиштем на територији АП Војводине, а која су смештена у колективним центрима или су у подстанарском односу. Такође, та лица треба да имају намеру да остану да живе у локалној заједници у којој имају боравишта и баве се пољопривредном производњом.


Максималан износ средстава за пружање помоћи за стамбено збрињавање по кориснику Фонда износи 6.000 еура у динарској противвредности, од чега је 50% средстава неповратно, а преосталих 50% се враћа Фонду најкасније до 10 година од момента доделе средстава. Јавни позив се расписује за бројне општине у Војводини, а у оквиру шидске општине реч је о селима: Адашевци, Вишњићево, Кукујевци, Илинци, Привина Глава и Моловин.


Детаљније информације о овом позиву и потребној документацији можете добити на адреси Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима у Новом Саду или у просторијама Црвеног крста у Шиду.