Menu
RSS
A+ A A-

САЧУВАНИ ПРОЗОРИ КОМШИЈА

У БИНГУЛИ АСФАЛТИРАН ЈЕДАН КИЛОМЕТАР УЛИЦЕ ЈНА, АЛИ УРАЂЕНО ЈЕ ЈОШ ПОНЕШТОgol.jpgЗа становнике Бингуле урађен је вредан посао: један километар улице ЈНА у јулу месецу, пресвучен је асфалтом. Такође, недавно су у школском дворишту постављене заштите жичане мреже иза голова, јер се често дешавало да у време спортских активности "страдају" прозори код комшија.


- Планирамо још да на школском игралишту поставимо неколико редова дрвених трибина. И зато бих искористио ову прилику да се захвалим председнику општине Мити Аврамову и Јавном предузећу за стамбене услуге и грађевинско земљиште на помоћи приликом извођења ових радова, јер сама Месна управа то не би могла урадити. До краја године ћемо још реновирати кров Дома културе и окречити га. Намеравамо да наспемо каменом две улице: Чмеликову и Лењинову. Осветљење парка за ову годину, како смо намеравали, био би превелик "залогај" - сазнајемо у разговору са Бранком Радичевићем, председником Месне управе Бингула.
У Бингули, која има 870 становника, пуно је средњошколаца. Од друштва активни су ОФК Бингула, Ловачко друштво "Јелен" и словачко културно-уметничко друштво "Штефаник" које ради само са децом.


Прослава 150 година откако су Словаци дошли на ове просторе заказана је за 26. август, када се очекује посета амбасадора Словачке и гостију из Матице словачке, прича нам председник Радичевић. Наглашава да је општина Шид за ову намену издвојила део средстава. У спортским сусретима очекују се гости из Гложана и Луга.