ВОЈА НЕ ПОСУСТАЈЕ

Као и у већини места у општини, и у Вашици су најизраженији комунални проблеми. Зато је и Месна управа овог места, удаљеног пет километара од Шида, главни акценат ставила управо на њихово решавање.

МАДА СУ РАСПОЛАГАЛИ СА СКРОМНИМ СРЕДСТВИМА У МЕСНОЈ УПРАВИ ВАШИЦА УРАЂЕН НИЗ ЗНАЧАЈНИХ РАДОВА

Један од најагилнијих председника Месних управа у општини, заједно са својим сарадницима, успешно решава комуналне проблеме у свом месту

voja.jpgКао и у већини места у општини, и у Вашици су најизраженији комунални проблеми. Зато је и Месна управа овог места, удаљеног пет километара од Шида, главни акценат ставила управо на њихово решавање.

Председник Већа Месне управе у Вашици Војислав Кулачанин је одлучио да, без обзира на скромна средства са којима је располагао, покушава да реши бројна питања која годинама муче становнике Вашице. По општим оценама али и по ономе што је видљиво, он је у великој мери успео у тој намери. Ограничавајући фактор да оствари и више, била су скромна средства.

- Са годишњим буџетом од 800 хиљада динара и средствима из буџета општине од око 600 хиљада и није се могло ићи у крупније пројекте. Али ми смо, ипак, уз додатну ангажованост како чланова Месне управе тако и мештана Вашице, успели да ове године решимо питање многих проблема који су присутни годинама у нашем селу.

Извршили смо санацију путева у главниом сеоским улицама, Лењиновој и Николе Тесле, као и насипање пута у Војвођанској улици, санирали смо заједно са Месном управом Илинци сточно гробље које користе ова два села, реконструисали смо уз помоћ ВП Шидина каналску мрежу на потесима Лопадин и Кабларовац у дужини од 20 км а у току су радови на потесу Ајмаш у дужини од 15 км.

Успели смо да уз помоћ ЈКП Стандард решимо питање месне депоније а након дужег периода решено је и питање реконструкције електричне мреже у селу. Истовремено смо успели да засадимо и 350 стабала тополе на земљишту које припада Месној управи - истиче Кулачанин коме су пројекти везани за село судећи поњеговој ангажованости постали, важнији од оних личних.

ДОМ КУЛТУРЕ ЖИВОТНА ЖЕЉА
Животна жеља Војислава Кулачанина и мештана Вашице је изградња Дома културе у овом месту. Стицајем околности Вашица је једино место у Општини које нема овај објекат.
- Све смо урадили да овај објекат ускоро будећ изграђен у нашем селу. Пројектну документацију смо упутили на адресу НИП-а и Фонда за капитална улагања у Војводини и очекујемо њихов позитиван одговор. Спремни смо да заједно са општином и председником Митом Аврамовим са којима имамо изванредну сарадњу учествујемо са 30 посто средстава у изградњи Дома културе чија би цена била око 16 милиона динара. Одредили смо и локацију и животна ми је жеља да мештани мог села коначно добију овај објекат који нам је много недостајао у протеклим деценијама - наглашава Воја Кулачанин.

КАПЕЛА У РЕКОРДНОМ РОКУ
Оно на шта је посебно поносан председник Месне управе Вашица је изградња капеле на Православном гробљу у Вашици која је управо захваљујући њему у највећој мери, саграђена у рекордном року.

- Речи владике сремског Василија да је ово једна од најлепших и најфункционалнија капела у Срему највећа је награда и мени и мештанима Вашице који су учествовали у њеној изградњи. Овим путем се захваљујем свима који су нам помогли. Следећи задатак нам је да урадимо кровну конструкцију на цркви Св. великомученика Георгија у нашем селу и то ће нам бити један од приоритета у наредном периоду - каже овај скромни и изузетно вредни председник Месне управе Вашица коме није било тешко да закуца на бројна врата како би решио низ проблема који су присутни у његовом селу.