Menu
RSS
A+ A A-

КУПЦИ ТРАЖЕ КУЋЕ

ДЕМОГРАФСКА СЛИКА БАТРОВАЦАprodaja_batrovci.jpg

Једно од мањих села у шидској општини су Батровци, смештено поред реке Босут и граничног прелаза по коме је познато бројним транзитним путницима који пролазе аутопутом. Према последњим подацима из пописа 2002. године у селу је живело 336 мештана у 170 кућа. Према речима матичарке Љиље Милисавац, данас је број мештана још мањи јер је само у току ове године умрло седморо, а није рођена ни једна беба.


- Процењујемо да данас живи 320 мештана - каже матичарка - јер има и око 40 кућа које су напуштене или за продају, а такође у овој години нисмо имали ни једно венчање.


- У последње време приметно је интересовање за куповину кућа, истиче председник Месне управе Батровци Бранивој Вучковић, јер се потенцијални купци обраћају нама у канцеларији. Продате су три куће за кратко време и има интересовање за нове а разлога за долазак у Батровце је више, повољан географски положај и близина реке Босут. Ми као локална самоуправа настојимо да створимо потребне услове за живот, пре свега се то односи на комунално уређење села. Основни разлози за живот на селу јесу егзистенција мештана чија је основна делатност пољопривреда, која је тренутно везана са доста потешкоћа.