ВОДА ЗА ПЕТ СЕЛА

Мештани пет села у шидској општини са великим нестрпљењем очекују да ли ће један од њихових горућих проблема бити решен. По свему судећи на видику је решење дугогодишњег проблема да се здравом пијаћом водом снабдеју села у северозападном делу шидске општине Бикић До, Привина Глава, Моловин, Сот и Љу

ВЕЛИКИ СУ ИЗГЛЕДИ ДА СЕ ПОТПУНО РЕШИ ПИТАЊЕ ВОДОСНАБДЕВАЊА У НАШОЈ ОПШТИНИ

По свему судећи на видику је решење да се здравом пијаћом водом снабдеју села Бикић До, Привина Глава, Моловин, Сот и Љуба

Мештани пет села у шидској општини са великим нестрпљењем очекују да ли ће један од њихових горућих проблема бити решен. По свему судећи на видику је решење дугогодишњег проблема да се здравом пијаћом водом снабдеју села у северозападном делу шидске општине Бикић До, Привина Глава, Моловин, Сот и Љуба.

Верује се да ће у току ове године бити обезбеђена средства за изградњу водовода у овим селима из Националног инвестиционог плана и Фонда за капитална улагања.

Локална самоуправа и Месне управе у овим селима нису у стању да сами изведу ову инвестицију и зато са правом очекују помоћ државе и покрајине. Бунари и чесме које мештани ових села користе, све су више загађени и последњи је тренутак да се питање једног од основних животних услова становника овог дела фрушкогорја коначно реши. Удаљеност ових места једно од другога је релативно мала, али због конфигурације терена били би потребни додатни радови на изградњи потисних станица, чиме би изградња водоводне мреже била нешто скупља, али би се на тај начин за дужи временски период решило питање снабдевања здравом пијаћом водом за становнике ових места.

У ЉУБИ БИЛА ОБЕЋАЊА
Пројекат изградње водовода у селу Љуба урађен је нешто раније с обзиром да је крајем деведесетих година прошлог века изграђен артерски бунар у центру села који је требао да реши питање водоснабдевања мештана овог села као и Војне установе Ворово и царинске испоставе на граничном прелазу "Крст",  између Љубе и Илока. Финансијска средства су тада обећали Михаљ Кертес, тадашњи директор Савезне управе царина, локална власт, као и председници Војске Југославије, али од тога је остало само обећање.