ОПЕРАЦИЈА НА ПУТЕВИМА

Председник Месне управе Ердевик Милутин Зец наглашава да је направљен главни пројекат за насипање атарских путева у дужини од двадесет километара

АМБИЦИОЗНИ ПЛАНОВИ МЕСНЕ УПРАВЕ ЕРДЕВИК

Председник Месне управе Ердевик Милутин Зец наглашава да је направљен главни пројекат за насипање атарских путева у дужини од двадесет километара

parking_erdevik.jpg

Добра комуникација један је од битних фактора пословања. Стога не чуди што се путној мрежи на нивоу наше општине поклањала пажња и у 2007. години. У складу са могућностима путеви су реновирани, аслфалтирани, а значајна ставка у том послу било је побољшање атарских путева.

И у Ердевику следе значајни радови на том плану.

- Направили смо главни пројекат за насипање атарских путева у дужини од 20 километара. Укупна вредност радова процењена је на 43,5 милиона динара. На наш рачун већ је легло 2 милиона динара од Покрајинског секретаријата за водопривреду, привреду и шумарство. Радови ће се обављати етапно, а почеће чим то дозволе временске прилике. Атар је велики па нам је циљ споредне леније повезати са асфалтним путевима Кукујевци - Ердевик, Кузмин - Ердевик и Бингула - Ердевик.

Све то чинимо да би се омогућило пољопривредницима да лакше извезу своје производе са њива. Прошле године се тако десило, због лоших  временских прилика, да на 200 јутара остане неизвађена шећерна репа, или она извађена није стигла до шећерана. Сем покрајинских средстава издвојићемо и наша, а очекујемо да ћемо нешто добити и од општине од прихода који се прикупе од земље дате у закуп - о овим проблемима говори Милутин Зец,  председник Месне управе Ердевик.

- Због ниских температура нисмо у могућности да пресвучемо асфалт на делу пута Кукујевци - Ердевик, али надзорни орган ради и у овом периоду. Тренутно се секу стара и трула стабла уз пут да би се ископали канали (већ договорено са извођачем) и одредишта којим би се заштитио пут од орања и преоравања. Поменућу још да ћемо у наредној години проширити паркиралиште испред зграде Месне управе и да сам се побринуо да убрзо у црквеној сали поставимо столове, нови комплет - каже Милутин Зец.