Menu
RSS
A+ A A-

НАСЛЕДИЛИ ДУГОВАЊА

УПРКОС БЕСПАРИЦИ У МЕСНОЈ УПРАВИ БИНГУЛА УРАЂЕНО МНОГО ТОГА ЗА НЕПУНЕ ТРИ ГОДИНЕbingula_krov.jpgУ првој години нашег мандата све дугове смо измирили. Данас је повољнија ситуација, ником ништа не дугујемо. Велику помоћ нам је пружила општина Шид - наглашава Бранко Радичевић


Онолико колико је то било могуће и запослени у Месној управи Бингула настојали су да побољшају елементарне услове живота у селу. Нешто више о томе сазнајемо од председника Месне управе Бранка Радичевића.


- Осврнуо бих се на време кад сам почео да радим у Месној управи. Затекли смо велика дуговања, око 200 хиљада динара за комуналије, а већ у првој години нашег мандата све те дугове смо измирили. Данас је повољна ситуација, ником нисмо дужни. Упркос малим средствима за непуне три године урадили смо много. У свему томе нам је велику помоћ пружала општина Шид, а посебно бих истакао разумевање председника Мите Аврамова. Приходи које ми остваримо (самодопринос и катастарски приход) недовољни су за основне обавезе, тако да без помоћи општине не би смо могли ништа да урадимо - посебно наглашава Бранко Радичевић.


- У прошлој години пресвукли смо асфалтом Улицу ЈНА дужине један километар, а потрошено је 4,5 милиона динара што је обезбедила општина Шид. Зграду у којој се налазе пословни простори адаптирали смо у 2007. години. Комплетно смо претресли кров, а радови су коштали 150 хиљада динара. На школском игралишту   поставили смо рефлекторе, који су већ у функцији, само чекамо да комисија одобри прикључак. Још раније смо поставили и заштитне мреже, а у завршној фази је и постављање трибина на том игралишту. У овим радовима помогло нам је ЈП за стамбене услуге и грађевинско земљиште Шид. Како је већ годинама продавница у центру села била лоше снабдевена, па слободно могу рећи као да је и није било, крајем прошле године смо просторије дали у закуп на три године Трендкомерцу - каже председник Месне управе Бингула и наставља анализу урађеног.

bingula_tribine.jpgУ улицама Лењинова и Чмеликова насипали смо туцаником веће рупе јер ове улице нису асфалтиране. Донекле смо их санирали, али чим је почело вађење репе улице су опет биле у истом стању. Током прошле године помагали смо све три цркве - Православну, Словачку и Католичку. Највише средстава је издвојено за Словачку цркву. Обезбедили смо новац за пакетиће за Божић који се слави 25. децембра, као и ватромет. За обележавање 150 година од доласка Словака делом смо учествовали и ми, а највећи део средстава обезбедила је општина Шид (100 хиљада динара). За Католичку цркву набавили смо део инвентара, а за Православну издвојили смо део средстава за уређење црквеног стана. Упоредо са редовним обавезама помагали смо рад ОФК "Бингула", ловачког друштва, одржавали смо гробље, центар села, променили смо светиљке (вредност 70 хиљада динара) - детаљно нас упознаје председник Радичевић.


- А када је реч о плановима у 2008. години поменимо да су већ у току радови на преуређењу амбуланте. Приоритет ће бити и асфалтирање улица Лењинова и Чмеликова, укупне дужине око 900 метара. У плану је и сређивање крова Дома културе, за шта смо још у октобру прошле године поднели захтев Покрајинским структурама, али до сада нам још нико није одговорио. Као и до сада бићемо присиљени да тражимо помоћ од општине - каже на крају наш саговорник.