У БАЧИНЦИМА  БРОЈНЕ АКТИВНОСТИ КАКО БИ СЕЛО БИЛО ЛЕПШЕ

bacinci.jpgУ Бачинцима који имају 450 домаћинстава, са 1420 становника, кажу да се чине напори за побољшање услова живота. О неким активностима  у прошлој години разговарали смо са председником Месне управе Немањом Видићем.

- Приоритет у прошлој години али и овој је сређивање путева у селу. Око 2-3 хиљаде кубика шљунка укупно ће бити насуто по атарским путевима, а радови су у току. Прошле године смо направили пијачни простор са тезгама, реновирали смо салу у Дому културе, набавили смо шљунак за темеље амбуланте које ћемо на пролеће излити.

У овој години планирамо асфалтирање три сокака, спојићемо Русинску и Сремску улицу. То су приоритети, а затим би на ред дошле стазе до гробља и изградња капеле. Било би добро ако успемо да направимо стазе до Биг Чикена, јер би то омогућило лакши долазак и одлазак ноћу запосленим у овом погону - планови су Немање Видића.

- У прошлој години средствима Месне управе уредили смо русинску цркву, а за реновирање православне новац је обезбедио Миленко Гачић, власник Биг Була. Окречили смо и просторије Месне управе, а под кров смо подигли просторије ловачког дома. Уколико успемо да у сали избијемо зид и проширимо је, добићемо простор који се може изнајмљивати за разна славља - тврди Видић.